YÖNETİCİLER RAHATTA, HALK TOZDA

YÖNETİCİLER RAHATTA, HALK TOZDA

YÖNETİCİLER RAHATTA, HALK TOZDA

Sivas Merkez Kılavuz Mahallesinde bulunan Alperen Konutları toz topraktan geçilmiyor. Birçok insanın yaşadığı yerleşim alanında, geçen yıl çamura mahkûm olan insanların, bu sene toz yutmaya mahkûm edilmeleri anlaşılamıyor. Adeta toz rallisinin yapıldığı yolu görmeyen belediyenin, seçim sandığı sonucuna katlanacağı belirtiliyor.

Sivas Kılavuz Mahallesinde yapılan Alperen İnşaata ait konutların çevresinin asfaltlanmaması nedeniyle, insanlar zor anlar yaşıyorlar.

Geçen yıl çamur deryası içinde yaşama ve işlerine okullarına gitme uğraşı veren insanların, yola mucur dökülmesi sonrasında, şimdi de toz deryası içinde bunalmalarına Sivas Belediyesi seyirci kalıyor.

Yaklaşık 1 kilometrelik yolu asfaltlamayarak insanları toz toprak içinde bırakan Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP?e sakinlerce tepki yağıyor.

Araçların hızla geliş gidişleri akabinde oluşan toz bulutundan dolayı balkonlara çamaşır asıp temizlik işlerini yapamayan ev hanımları da bu durumun biran önce çözülmesini bekliyorlar.

Bazı müptezellerin, toprak yolu fırsat bilerek ralli yapıp özellikle toz kaldırıp konut alanını çekilmez bir hale getirdiklerini dile getiren birçok insan, eğer 1 kilometrelik yolu asfaltlayıp, insanları bu sıkıntıdan bir belediye kurtaramıyorsa, seçim günü de sandıktan, biz belediyeyi çıkarmayacağız diye görüş belirtiyorlar.

Marketin de bulunmadığı konutlarda, insanlar başta ekmek olmak üzere acil ihtiyaçlarını Toki?deki küçük bakkaldan karşılıyorlar. Geleceğin mimarı çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyüp yetişmeleri için bir park bile yapmayan Sivas Belediyesi?nin, seçimlerde bu insanlardan nasıl oy isteyeceği merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0