YILMAZ VE İNCE?DEN KAFİRUN POLEMİĞİ

YILMAZ VE İNCE?DEN KAFİRUN POLEMİĞİ

YILMAZ VE İNCE?DEN KAFİRUN POLEMİĞİ

1 hafta içerisinde 2. tezkereyi de görüşen Meclis`te ise tansiyon zaman zaman yükseliyor. Son gerilim ise İsmet Yılmaz ile CHP grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında yaşandı. İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`na yönelik eleştirilere yanıt verirken "kafirun suresinden" bir alıntı yapınca CHP`li Muharrem İnce`nin sert tepkisiyle karşılaştı.

Tırmanan terör olayları ile birlikte yoğun bir mesai harcayan ve mecliste en yorgun düşen isimler arasında AKP Sivas milletvekili ve milli savunma bakanı İsmet yılmaz bulunuyor. Sivas ile sürekli iletişim halinde olan Yılmaz, meclisteki hareketlilik yüzünden Sivas ziyaretlerinin arasını açmak zorunda kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Kuzey Irak`ta yer alan PKK kamplarına yönelik operasyon yapma yetkisini sağlayan tezkere Meclis tarafından onaylandı. Bakan Yılmaz "Biz kimsenin inancını sorgulamıyoruz, senin dinin sana, benim dinim bana. İstediğin gibi inan. Herkes de inanmak zorunda değil" dedi.

Bakan`ın Kafirun Suresi`nde yer alan "Herkesin dini kendine" bölümünü alıntılaması üzerine Muharrem İnce "Siz Diyanet İşleri Başkanlığı`nı bırakın da uçağımızı nasıl düşürdüler, füzeyle mi düşürdüler yoksa sapanla mı düşürdüler buna cevap verin" diye sert çıktı. Muharrem İnce ayrıca "Kafirun Suresi kafirlere yöneliktir, bu mecliste kafir yok" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0