YILMAZ, TARTIŞMALARA AÇIKLIK GETİRDİ

YILMAZ, TARTIŞMALARA AÇIKLIK GETİRDİ

CHP Zara İl Genel Meclis üyesi Muharrem Yılmaz, geçtiğimiz Pazartesi günü İl Genel Meclisi?nde yaptığı konuşmaların bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını belirtti. Ziyarette bulunarak konuya açıklık getiren Yılmaz, alevi ve Sünni vatandaşlarımızın

CHP Zara İl Genel Meclis üyesi Muharrem Yılmaz, geçtiğimiz Pazartesi günü İl Genel Meclisi’nde yaptığı konuşmaların bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını belirtti. Ziyarette bulunarak konuya açıklık getiren Yılmaz, alevi ve Sünni vatandaşlarımızın tabanda birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu vurgularken, mevcut Ak Parti hükümetinin üst düzel görevlendirmelerde alevi vatandaşlarımıza ikinci sınıf muamelesi yaptığını ve hiçbir Alevi Bakan veya Müsteşar’ın olmadığını ifade etti.

Zara CHP İl Genel Meclis üyeli Muharrem Yılmaz, Pazartesi günü İl Gene Meclisi’nde yaşanan ve gazetemizde de yer verdiğimiz konunun bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Yılmaz, Muharrem Ayı ile ilgili Meclis’te yaptığı konuşmasında ülkemizde yaşayan alevi ve Sünni vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını ancak mevcut hükümetin siyasi politikalarında Sünni vatandaşlarımıza ayrıcalık yaptığını belirterek, ülkemizde alevi bir Bakan, Alevi bir Müsteşar, Bir Genel Müdür olmadığını sorguladı.

Suriye’de Esad’ın kabinesinde 21 Sünni Bakan’ın olduğunu vurgulayan CHP İl Genel Meclis üyesi Muharrem Yılmaz, bizim ülkemizde hiçbir Bakan’ın olmadığını ifade etmişti.

Bu konuyla ilgili görüşlerinin bazı kesimlerce yanlış anlaşıldığını kaydeden Yılmaz, alevi ve Sünni vatandaşlarımızın yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürdüğünü hiçbir problemlerinin dahi olmadığını vurguladı.

Yılmaz ayrıca Muharrem ayının sadece Hicri Yıl Başı olmadığını İslam âlemi için matem ayının olduğunu kaydetti. Yılmaz açıklamalarında şunları kaydetti:

“Biz inanıyoruz ki Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Sünni ve alevi toplumu bilinçlidir. Siyasilerin oy hesabına bir iç savaşa sokmaya güçleri yetmeyecektir.

Arap dünyasına benzemeyen Türkiye Cumhuriyeti’nde Muharrem ayında doğanların adı Muharrem, Recep ayında doğanların adı Recep, Şaban ayında doğanların adı Şaban Ramazan ayında doğanların adı ise Ramazan’dır.

Bunu herkes bilir. Bunun dışındakiler Ömer Osman ve Bekir`dir ancak en çokta Ali Hasan Hüseyin’dir. Peki, Resullah Efendimizin ehlibeytine saygı duyan bu insanlarımıza neden her Perşembe akşamı İmam Hüseyin için gözyaşı döküp ibadet eden bu alevi Müslümanlara saygı duyulmuyor.”