YILDIZ GELECEĞİNE ADIM

YILDIZ GELECEĞİNE ADIM

Sivas?ın rüyası olan, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi çalışmaları hız kesmeden devam ederken, bunun temel alt yapısını oluşturacak olan Yıldız ve yöresi ile ilgili yazılı kaynak çalışmaları da sürüyor. Yıldız Dağı için hazırlanan kitapçık, bu yönde atıla

Sivas’ın rüyası olan, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi çalışmaları hız kesmeden devam ederken, bunun temel alt yapısını oluşturacak olan Yıldız ve yöresi ile ilgili yazılı kaynak çalışmaları da sürüyor. Yıldız Dağı için hazırlanan kitapçık, bu yönde atılan ilk adım olarak beğeni topladı.

Sivas’ın son yıllarına damga vuran ilk çalışma olan Yıldız Dağı hızla ilerliyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın özel gayreti ve Sivas İl Özel İdaresinin takibi ile devam eden dev yatırım Sivaslıların beğenisini topluyor.

Yıldız Dağı için önemli yatırımlar hayatiyet kazanırken, burasının felsefesinin oluşturulmasına yönelik önemli bir adım daha atıldı. Yıldız ve yöresinin bilimsel ve kültürel incelemesi olan yazılı üründe okurlara sunuldu. Dağın tarihi derinliği ve coğrafi güzelliğinin ele alındığı kitapçık burası ile ilgili güzel fotoğraf ve bilgilerle dolu.

Başta Ahper Nuri Delican olmak üzere bir çalışma ekibi tarafından hazırlanan Yıldız Kitapçığı, ilerdeki çalışmalara da ışık tutacak nitelikte.

Çok profesyonel fotoğraf çalışmaları ile titiz bir hazırlık yapıldığı gözlemlenen çalışmanın, Yıldız Dağı ve yöresinin felsefesinin oluşturulmasında da önemli bir işlev göreceği vurgulanıyor.

Yıldız ve yöresine bütün kurumların ilgi göstermeleri gerektiğini dile getiren uzmanlar, burasının gelecekte Türkiye’nin gözde mekanı olacağına dikkat çekiyorlar.