YİĞİDOLAR ÜMRANİYEDEN FARK YEDİ

YİĞİDOLAR ÜMRANİYEDEN FARK YEDİ

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Demir Grup Sivasspor deplasmanda HangiKredi Ümraniyespor'a 4-1 mağlup oldu. Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda hakem Burak Şeker'in düdüğüyle başlarken Ümraniye üstün başladı.

Yiğidolar liğin 33. haftasında İstanbulda Ümraniyespora konuk oldu  . Sivas sporda  Ümraniyespor maçı öncesi sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. 
Yiğidolar kalde  yine Muammer vardı , Uğur, Caner, Goutas, Murat , Ulvestad, Saiz, Charisis ,Erdoğan, Gradel ve  Yatabare ile çıktı sahaya 
Ümraniyede  kımse yok son nefeslerini veren bir takım     Epureanu, umut nayır ,Glumac, Popov    ve eskı sıvassporlu  Kayode vardı son 8 maçtır galıbiyet yüzü göremeyen bir takım inanın bana bir umut nayır ı tutamadık     otuz  yaşındaki forvet Umut Nayir, profesyonel kariyerinde ilk kez Yiğidolara karşı  hat-trick yaptı diğer Ümraniye golünüde Kayode atti  Sivassporun tek golüde   Max Graldeı attı
Bildiğiniz gibi Sıvasspor geride kalan 32 haftada 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlı ekip, 37 puan toplarken son olarak da ligde liğde evinde Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olmuştu.   
Süper Lig'e bu sezon yükselen diğer iki takıma konuk olduğu iki maçı da kaybeden Sivasspor   İstanbulspor     Ankaragücü ve Ümraniyeyede yenildi  kulüp tarihinde bu  üç takıma  karşı deplasmanda puan alamadan tamamlamadı.
İlk yarının son dakikalarında ise Sivasspor'da   ceza sahasında Tomislav Glumac'a yaptığı hareket nedeniyle yatabere  VAR kontrolü sonrası kırmızı kart gördü. Direkt kırmızı kart gören Yatabare'nin bu hafta oynanacak Galatasaray maçında yok bu maçda da takımın performansını düşürdü Yiğidolarda oyunu kontrol edemedi skorda fark da buradan geldi.  
İkinci yarıya iki takım da değişikliklerle başlarken, eksik Sivasspor topun kontrolünü ele geçirmeye çalışsa da  Ümraniyespor kanatlardan etkili ataklar yarattı.
İlerleyen dakikalarda günün yıldız ismi Mehmet Umut Nayir muhteşem tam üç gol artı biri penaltıdan 
Maça noktayı koyan isim ise  kayode  net bir vuruşla eski takımı Sivasspor'a karşı farkı üç'e yükselten golü kaydetti.

İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmazken karşılaşma ev sahibi ekibin  üstünlüğüyle sona erdi. 
Bu sonuçla birlikte Ümraniyespor yine en dibde kaldı    Sivasspor ise ligde üst üste ikinci mağlubiyetini aldı .

 

VAR uyardı, Yatabare atıldı
İlk yarıya damga vuran isim Mehmet Umut Nayir olurken takımını önce 7. dakikada şık bir vuruşla öne geçirirken, daha sonra 24. dakikada penaltı vuruşundan farkı 2'ye çıkardı.
İki gole karşı tepki veren Demir Grup Sivasspor'da sahneye çıkan Max Gralde de Uğur Çiftçi'nin asistinde farkı 1'e indirdi.

İlk yarının son dakikalarında ise Sivasspor'da Mustapha Yatabare ceza sahasında Tomislav Glumac'a yaptığı hareket nedeniyle VAR kontrolü sonrası kırmızı kart gördü. Direkt kırmızı kart gören Yatabare'nin 35. hafta oynanacak Galatasaray maçını kaçırabilir.

Umut Nayir'den ilk hat-trick yaptı

İkinci yarıya iki takım da değişikliklerle başlarken, eksik Sivasspor topun kontrolünü ele geçirmeye çalışsa da HangiKredi Ümraniyespor kanatlardan etkili ataklar yarattı.

İlerleyen dakikalarda günün yıldız ismi Mehmet Umut Nayir muhteşem bir rövaşata golü ile 76. dakikada kaydetti ve kariyetinde ilk defa hat-trick yapma başarısı gösterdi. Milli forvet 27 maçında 15. golüne ulaşmış oldu.

Maça noktayı koyan isim ise Mehmet Umut Nayir'in asistinde Olarenwaju Kayode net bir vuruşla eski takımı Sivasspor'a karşı farkı 3'e yükselten golü kaydetti.
İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmazken karşılaşma ev sahibi ekibin 4-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Ümraniyespor puanını 26'ya yükselterek 17. sıraya yükseldi. Demir Grup Sivasspor ise ligde üst üste ikinci mağlubiyetini alırken 37 puanda kaldı.

KARŞILAŞMADAN ÖNE ÇIKAN POZİSYONLAR:

7. dakikada Ümraniyespor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Sekidika'nın ön direğe yerden gönderdiği topa Umut Nayır ayak koydu ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
18. dakikada ev sahibi takım ikinci gol şansını değerlendiremedi. Hızlı gelişen atakta sol kanatta topla buluşan Sekidika, ceza sahasına hareketlenen Kayode'ye pasını attı. Ceza sahasında uygun pozisyonda topla buluşan Kayode'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Muammer'den döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı. 

22. dakikada Ümraniyespor penaltı kazandı. Ev sahibi takımın sağ kanattan kullandığı kornerde, hakem Burak Şeker, Murat Paluli'nin topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 24. dakikada penaltı atışını kullanan Umut Nayır, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 2-0. 

34. dakikada Sivasspor farkı 1'e indirdi. Sol kanattan Uğur Çiftçi'nin altıpas önüne yaptığı ortada Gradel kafayı vurdu, kaleci Orkun'un müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 2-1. 
45+4. dakikada konuk ekip 10 kişi kaldı. Ümraniyespor ceza sahasında Yatabare ve Glumac arasında yaşanan gerilim sonrasında hakem Burak Şeker, Yatabare'ye sarı kart gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında saha kenarına gelip pozisyonu izleyen Burak Şeker, sarı kartı iptal edip Yatabare'ye kırmızı kart çıkardı.

76. dakikada Ümraniyespor 3. golünü buldu. Oğuz Gürbulak'ın sağ kanattan altıpas önüne sert gönderdiği topa Kayode vurdu, kaleci Muammer'den sekip yükseklik kazanan topu Umut Nayır şık bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-1.

90+1. dakikada ev sahibi takım farkı 3'e yükseltti. Umut Nayır'ın topuk pasıyla Sivasspor ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Kayode, plase bir vuruşla fileleri havalandırdı: 4-1.

HangiKredi Ümraniyespor: 4 - Demir Grup Sivasspor: 1

Stat: Ümraniye Belediyesi Şehir
Hakemler: Burak Şeker, Cemil Tunç, Abdullah Uğur Sarı
HangiKredi Ümraniyespor: Orkun Özdemir, Onur Ayık (Dk. 78 Mustafa Eser), Epureanu, Glumac, Gheorghe (Dk. 46 Oğuz Gürbulak), Sackey (Dk. 71 Fatih Yiğit Şanlıtürk), Serkan Göksü, Geraldo (Dk. 58 Mrsic), Sekidika, Kayode, Umut Nayir
Demir Grup Sivasspor: Muammer Yıldırım, Uğur Çiftçi, Caner Osmanpaşa, Goutas, Murat Paluli (Dk. 46 Caicedo), Ulvestad, Charisis (Dk. 82 Hakan Arslan), Saiz (Dk. 79 Njie), Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 79 Robin Yalçın), Gradel (Dk. 82 Leke James), Yatabare
Goller: Dk. 7, Dk. 24 (Penaltıdan) ve Dk. 76 Umut Nayır, Dk. 90+1 Kayode (HangiKredi Ümraniyespor), Dk. 34 Gradel (Demir Grup Sivasspor)
Kırmızı kart: Dk. 45+4 Yatabare (Demir Grup Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 45+1 Kayode, Dk. 45+3 Orkun Özdemir, Dk. 45+6 Gheorghe, Dk. 46 Geraldo, Dk. 62 Glumac, Dk. 85 Mustafa Eser (HangiKredi Ümraniyespor), Dk. 64 Goutas (Demir Grup Sivasspor)



Anahtar Kelimeler: YİĞİDOLAR ÜMRANİYEDEN