YENİDEN DOĞAN RÜZGÂR

YENİDEN DOĞAN RÜZGÂR

YENİDEN DOĞAN RÜZGÂR

Haberlerde görmüştüm çok güzel bir kız vardı. Birçok filmde oynamıştı, küçük yaşta oyunculuğa adım atmış gerçekten güzel bir kız?

Ama genelde erkeksi tavırlar içinde olan saçları genelde kısa olan bir kızdı. Sonra haberde ameliyat olduğu ve isminin de artık rüzgar olduğu yazıyordu. Açıkçası tuhaf gelmedi desem yalan olur. Ama yadırgamadım, eleştirmedi, destek oldum içimden.

Cesaretinden ötürü tebrik ettim. Kolay değildir böyle bir karar almak. Türk halkı vefakârdır, ezilmişin, yorulmuşun yanındadır. Lakin böyle bir olayda, böyle bir hastalıkta nedense sırt çeviren toplum dışına iten, görmezden gelen oluyor.

Rüzgâr ise tüm bunları göze almış ?ben buyum ve böyle olacağım? demiş. Tebrik edilmez de ne yapılabilir? Artık  insanlarımızı, evlatlarımızı bu gibi sebeplerden ötürü toplum dışına itmek yerine sonuna kadar sahiplenmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Sosyal paylaşım platformlarından çok cahilce davranışlar içinde, seviyesi düşük espriler yapılmakta. Oysa toplumda ki her bireyin huzur içinde yaşamak hakkıdır. O insanın neler çektiğini bilmeden sırf popülaritesini artırmak için insanları rencide ederek yapılan primler ucuzdur.

Rüzgârın verdiği röportajda söyle demekteydi ; ?Hapishanede gibiydim. İçinden kıstırıldığım bedenden sürekli çıkmak, kurtulmak istiyordum. Bedenim kadındı, ruhum erkek. Ve nasıl yaparım da bedenimi ruhumla özdeşleştirebilirim diye uğraşıyordum. Sırf ruhsal tatmin için gidip erkek dükkânlarından alışveriş yapıyordum ama o da kesmiyordu. Hep bir şeyler eksik kalıyordu.

Bu benim hem ödülüm hem lanetim. Bu dünyaya kadın bedeninde gelmişim, üstelik güzel bir kadının bedeninde. Güzellik tuhaf bir şeytan tüyü. Küçüklüğümden beri, ?Ne güzel bir kızsın sen!? laflarıyla büyüdüm. Güzel olmak karşılıksız sevilmemi sağlıyordu. Beni hiç tanımayan insanlar sırf şirin, tatlı, güzel buldukları için benimle ilgileniyorlardı. E bu da kimsenin kolay kolay vazgeçebileceği bir şey değil, hepimiz sevilmek istiyoruz. Ama ne yazık ki, kendimi bir gün olsun kadın gibi hissedemedim.?

Bunlar onun azgından dökülen sözler. Kendi yaşadıklarını en iyi kendisi ifade ediyor. Onu anlamak tercihine saygı duymak ve destek olmak için yanında olmalıyız.

İnsanlarla alay etmenin kimseye faydası olmamakta ve son olarak da Rüzgar Erkoçlar kendi benliğini saklamadığı, kendi olmak istediği için bizden farklı O, cesaretiyle hepimizden daha erkek şu an gözümde.



Anahtar Kelimeler: 0