YENİ YILIN İLK YATIRIMI PROJE TAMAM

YENİ YILIN İLK YATIRIMI PROJE TAMAM

15 yılı aşkın süredir kamuoyunda dönem dönem gündeme gelen Mevlana Mahallesi?nin okul sorununda nihayet sona yaklaşıldı. Proje çalışmalarının büyük çoğunluğu tamamlanan yeni okul alanı ile ilgili kamulaştırma çalışmaları da tamamlanmış durumda? Önümüzdeki

15 yılı aşkın süredir kamuoyunda dönem dönem gündeme gelen Mevlana Mahallesi’nin okul sorununda nihayet sona yaklaşıldı. Proje çalışmalarının büyük çoğunluğu tamamlanan yeni okul alanı ile ilgili kamulaştırma çalışmaları da tamamlanmış durumda… Önümüzdeki dönemde ihalesi yapılacak okul ile birlikte Mevlana Mahallesi’ndeki okul sorunu çözülmüş olacak.

Mevlana Mahallesi’nin yıllardır çözüme kavuşturulamayan okul sorunu nihayet yeni yılda mutlu sona ulaşacak. Özellikle son yıllarda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dahil birçok siyasi ve bürokratın seferber olduğu okul konusunda tüm sıkıntılar aşıldı.

Kamulaştırma çalışmaları Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve projesinin büyük çoğunluğu tamamlanan yeni okulun yapılması için yeni yılda ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanacak.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Güzel, yıllardır verilen uğraşın sonucunda nihayet sonuca ulaştıklarını kaydetti. 15 yılı aşkın süredir Mevlana Mahallesi’nde okul sıkıntısının olduğunu belirten Güzel, Eski Belediye Başkanlarından Temel Karamollaoğlu döneminden bu tarafa okul sorunuyla ilgili çözüm arandığını belirtti.

Gelinen noktada yeni yapılacak okulun projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Güzel, kamulaştırma çalışmalarının Sivas İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini ve yine okulun yapımının da İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını belirtti.

Yeni yapılacak okulun 28 derslikli olduğunu ve bölgenin ihtiyacını karşılayacağını belirten Güzel, başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere bu zamana kadar ellerinden gelen desteği esirgemeden yapan tüm siyasi ve bürokratlara teşekkür etti.

Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını ve Proje çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını belirten Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Güzel, okulun projesinde Selçuklu mimarisine de uygun olarak tasarlandığını ve ilimizdeki birçok okula örnek olacak şekilde tasarlandığını belirtti.