YENİ YILIN İLK GÖÇÜ ADLİYE TAŞINIYOR

YENİ YILIN İLK GÖÇÜ ADLİYE TAŞINIYOR

YENİ YILIN İLK GÖÇÜ ADLİYE TAŞINIYOR

adliye sarayı yeni111

Sivas?ta yılan hikayesine dönen yatırımlardan biri olan Adalet Sarayı projesinde sona gelindi. Gecikmeli de olsa yeniden düzenlenmiş şekliyle hizmet verecek olan yeni adalet sarayı yılbaşından itibaren faaliyete geçecek. İhtiyaçlara cevap vermediği için içerisinde düzenlemeler yapılan adalet sarayı 2013 yılının ilk göçünü yaşayacak.

Yapıldı, yapılacak diye uzayıp giden tartışmalarla her zaman gündemde kalmayı başaran, siyasilerin de gündemde kalmak için sürekli olarak yeni ihale tarihleri verdiği, yeni adalet sarayı binasının temeli 2 yıl önce Gültepe?de bulunan Endüstri Meslek Lisesi yanındaki arazide atılmıştı. Yaz aylarında tamamlanan yeni bina22 bin 800 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilmişti. Ana bölümü 5 katlı, sağ ve sol yan kısımları ise 3?er katlı olan binada, ana bölüm Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer bölümler ise adli ve idari mahkemeler tarafından kullanılmak üzere planlanmıştı. 4 ayrı giriş kapısı bulunacak bina Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi ve yeniçağ mimarisine uygun olarak inşa edilmişti.

Ramazan Bayramı?ndan önce Adalet Bakanlığı?na teslim edilmesi düşünülen adalet sarayının ihtiyaçlara cevap vermeyeceği tespit edilince bina içerisinde yeni düzenlemeler gerçekleştirildi. Tadilata alınan adalet sarayında yeni odalar eklendi. Tadilat işlemleri yüzünden mevcut adliye sarayından yeni binaya taşınma işlemleri gerçekleştirilememişti.  Nihayet sona eren çalışmaların ardından yeni bina taşınma işlemlerine hazır hale geldi. Yeni yıl ile birlikte taşınma işlemlerinin gerçekleştirileceği öğrenildi. Yılın ilk icraatı olarak mevcut adliye sarayından yeni binaya göç edileceği belirtildi.



Anahtar Kelimeler: 0