YENİ TÜRKİYE, BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

YENİ TÜRKİYE, BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye`de Suriye halkının, Gazze`de Filistin halkının, Mısır`da da Mısır halkının yanında olduk. Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş bir Türkiye, birilerini rahatsız etti" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye`de Suriye halkının, Gazze`de Filistin halkının, Mısır`da da Mısır halkının yanında olduk. Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş bir Türkiye, birilerini rahatsız etti" dedi.

Sivas`ın Ulaş ilçesinde yerel seçim çalışmalarına devam eden Yılmaz, partisinin ilçe başkanlığında yaptığı açıklamada, seçimin sadece yerel olarak düşünülmemesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, bağımsız mı olacak`Türkiye, büyük mü olacak`Türkiye, lider mi olacak`Türkiye, mazlum milletlerin umudu mu olacak`Türkiye, Türk ve İslam dünyasının gururu mu olacak`Buna karar vereceksiniz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, ekonomide ve dış politikada bağımsızlık ilkesini uyguladıklarını ve bunun birçoklarını rahatsız ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Tek başına bağımsız ekonomi politikası uygulamadık, bir de bağımsız dış politika uyguladık. Gerek ekonomide gerekse dış politikada bağımsız politika uyguladığınız zaman birilerini rahatsız ediyorsunuz. Birilerini rahatsız ettiğiniz zaman da o birileri, `acaba bu dışişlerinin politikası nedir" diye Dışişleri Bakanı`nın telefonunu dinliyor. Enerji politikası uyguladığınızda birileri, `Enerji Bakanlığının politikası nedir" diye Enerji Bakanı`nı dinliyor. Birileri milli istihbaratın bu coğrafyadaki etkinliğinden rahatsız olduğundan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı`nı dinleyerek `bu MİT`in politikası nedir" diye onu öğreniyor."

Mısır`da Batılı ülkelerin desteğiyle Mursi`ye darbe yapıldığını belirten Yılmaz, "Dünyada hiçbir ülke kalkıp da buna `darbe` diyemedi. Türkiye `darbe` dedi. Çünkü Mısır halkını tercihine saygı gösterdik. İşte bu bağımsız dış politikadır" ifadesini kullandı.

"Bağımsız ülke budur"

Filistin`de de benzer şeylerin yaşandığına dikkati çeken Yılmaz,  "Filistin halkı oy kullanarak Gazze`de yöneticilerini seçti. Gazze halkının yöneticilerini, dünya tanımadı. Tek biz tanıdık. `Filistin halkının tercihi neyse ona saygı duymak gerekir` dedik ve Başbakanımız da Gazze`yi ziyaret edeceğini söyledi. Bizim dışımızda tek bir ülke, Filistin halkının meşru temsilcisini kabul etti mi`İşte bağımsız ülke budur. Eğer sen Filistin halkının yanındaysan, Mısır halkının yanındaysan bağımsız politika uygularsın. Aynı politikayı, Suriye`de de uyguladık. Suriye halkının taleplerinin yanında olan ülke kim ?" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Türkiye`nin Suriye`den gelen 700 bin kişiyi misafir edip, 2,5 milyar doların üzerinde öz kaynağını Suriye halkına harcadığını söyledi.

Suriye`de, Gazze`de ve Mısır`da halkın yanında olduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Suriye`de Suriye halkının, Gazze`de Filistin halkının, Mısır`da da Mısır halkının yanında olduk. Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş bir Türkiye, birilerini rahatsız etti. ya uydu Türkiye ya küçük Türkiye ya başkasını peşinden sürüklenen Türkiye olacak; ya da büyük Türkiye, lider Türkiye, Osmanlı`nın mirasını hak eden, gelişmiş, özgür, güçlü, dostlarına güven veren, düşmanlarına korku salan ama kültürel coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin umudu olacak bir Türkiye istiyorsak 30 Mart`ta bu politikaya destek vereceğiz."