YAZICIOĞLU BEKLENTİSİ

YAZICIOĞLU BEKLENTİSİ

14 Mayıs Yeter Söz Millet'in sloganıyla 2023 seçim tarihi olarak Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Büyük beklenti ve belirsizliklerin doruk noktasına ulaştığı ekonomik krizin damga vuracağı 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yönelik erken seçim söylemleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihini Yeter Söz Millet'in sloganı ile dile getirmesinden sonra ittifakların yereldeki çalışmaları da tam manasıyla start almış oldu.

Şehir ve ülke siyasetinin önemli isimlerinden Büyük Birlik Partisi kurucusu Muhsin Yazıoğlu'nun elim bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybetmesi ve bu kazadaki suikast iddialarının araştırılmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen henüz bir sonuç ortaya konmazken 2023 seçimleri öncesinde yaşanan sıcak bir gelişme ülke ve şehir gündemline damga vurdu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi Sivas'ta CHP listelerinde Furkan Yazıcıoğlu heyecanı uyandırdı.

Ülkenin önemli köşe yazarlarıda bu iddiayı gündemlerine alıp yazılarına taşırken Furkan Yazıcıoğlu ise gerçekleşen görüşmenin kaza ile ilgili olduğunu dile getirdi. Ancak kamuoyu Yazıcoğlu'nun bu açıklamaları ile tatmin olmazken CHP Sivas milletvekilliği listelerinin 2. sırasında Furkan Yazıcıoğlu'nun yer alacağı gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Şehir Yazıcıoğlu'nun isminin CHP listesinde yer almasına olumlu bakıyor.



Anahtar Kelimeler: YAZICIOĞLU BEKLENTİSİ