YAZ GELECEKTE YONCA BİTECEK

YAZ GELECEKTE YONCA BİTECEK

Cumhuriyet Üniversitesi?ndeki ulaşım sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Önceki gün de üniversite de oturma eylemine konu olan ulaşım sorunu hakkında Rektörlük yetkililerinin Belediye?ye bir takım önerilerde bulunduğu ve Cuma gününe kadar süre verdik

Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki ulaşım sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Önceki gün de üniversite de oturma eylemine konu olan ulaşım sorunu hakkında Rektörlük yetkililerinin Belediye’ye bir takım önerilerde bulunduğu ve Cuma gününe kadar süre verdikleri öğrenildi. Sivas Belediyesi’nden olumsuz yanıt gelmesi halinde Rektörlük Üniversite’nin kendi imkânlarıyla bu sorunu çözüme kavuşturacak. Daha önce de defalarca masaya yatırılan ulaşım probleminde yine sözlerin havada kalacağı tahmin ediliyor.

40 binin üzerinde öğrencimizin bulunduğu Cumhuriyet Üniversitesi’nde ulaşım sorunu bitmek bilmiyor. Önceki gün Sivas Belediyesi Başkan Yardımcıları Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Rektör Yardımcıları ulaşımdaki problemleri masaya yatırdı.

Özellikle son dönemlerde bu yıl yeni hizmet binasına taşınan Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencileri büyük zorluklar yaşadığı biliniyordu. Bu fakültelerin bulunduğu alanlarda durak var. Ancak merkezden alınan öğrenciler nedeniyle otobüsler bu fakültelerin olduğu bölgeye gelene kadar tamamıyla dolmuş oluyor.

Söz konusu fakülte öğrencileri ise kilometrelerce yol yürüyerek ana duraklardan otobüse binmek zorunda kalıyorlardı. Konuyla ilgili Rektörlüğe defalarca şikâyet gelmesinin ardından Rektörlük yetkilileri Belediye yetkililerine birçok alternatifli öneri sunmuştu.

Daha önce defalarca Sivas Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelinerek sorunun çözümü için çaba harcayan ve toplantılar yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Halk Otobüsleri Kooperatifi yetkilileri ve öğrenci temsilcilerini bir araya getirerek otobüs/ulaşım sorununun nihai çözümü için talepte bulundu.

Toplantıda öğrenciler ve taraflar sorunun çözümü için halk otobüsleri güzergâhının Eğitim ve İletişim Fakültesi civarından geçerek ana durağa gitmesi talebinde bulunarak güzergâhlarla ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Başkan Yardımcısı Uysal, kararı Halk Otobüsleri Kooperatifi yetkilileri ile görüşmesinin ardından vereceğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi yetkililerinin Sivas Belediyesi yetkililerine Cuma gününe kadar süre verdiği ve bu sorunun artık bir sonuca ulaştırılması gerektiğini belirttikleri öğrenilirken, Belediye’den olumlu cevap gelmemesi halinde sorunun Cumhuriyet Üniversitesi’nin kendi imkânları çerçevesinde çözüleceği belirtildi.

Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman ve yönetimi, Öğrenci Konseyi Başkanı Zübeyir Karakaya ile öğrenciler katıldı.



taner
6.11.2013 15:31:19
Otobüsler yanlış seçildi, çok ufak, sami aydın ileriyi görmedi, bir diğer husus , sivas sahipsiz, altı üstü sekiz, on kilometrelik yere raylı sistem neden yapılmıyor, denizin altına bile yapılan bişey sivasta basitçe uygulanabilir, bu sahipsiz siasa ,babayiğit bir belediye başkanı aranıyor,

sefilix
6.11.2013 15:31:02
otobüslerin tamamen özelleştirilmesi ve küçültülmesi ile sorun çözümlenmemiş daha da katmerleşmiştir. çözüm basit. yasal sakıncası var mı bilmiyorum ama üniversiteye tavsiyem kendi servis ağını kursun.

Enteresan Şehir
7.11.2013 15:28:26
öncelikle Syın Rektör Prof.Dr Faruk Kocacık beye çok teşekkür ederiz sivas`ta ulaşım sorunu hiç bi şekilde çözülmez Üniverstenin ulaşım sorununu inşallah çözer ama benim değinmek istediğim bir konu var otobüsler çok küçük ve adım atacak yer olmuyor öğrenci kızlar erkekler birde buna hastaneye gidenler eklendimi nefes alacak yer olmadığı gibi bazı kendini bilmez insanlar bayanlara karşı yanlış davranışlar sergiliyorlar ve bu konuda belediyenin bir çözüm üretmesi gerekiyor belediyenin otobüsler bence çok küçük ve büyümeli örnek olarak özürlüler için alınan ancak belediyenin servis aracı olarak kulanılan otobüslerden alınmalı bir diğer konu ise araç sürücülerine biraz eğitim verilmeli her sabah insanları azarlamaları tirip atmaları araç içinde sigara içmeler telefon kulanmalar insan canına kasıt eden bu kişilere gereken cezaları kesmeli

Enteresan Şehir
7.11.2013 15:27:07
Sivas Postasi Gazetesi Yetkililerine Buradan seslenmek istiyorum lütven Halk Otobüslerinin Sürücüleri hakkında haber yapmalarını istiyorum araç sürerken sigara içmeler telefonla konuşmalar yolcu ineceği zaman aniden hareket etmeler ve insanların düşmelerine sebeb verenler ve geçen gün yine bir otobüs yine hız lı bir şekilde dönmeye çalışınca araç içinde düşenler oldu ve bir bayan çok kötü şekilde düştü ayak bileğinde ezilme oldu ve kent kart dolum yerleri bir bir kapanıyor veya kontör dolmu yapılamıyor araç içinde para vermeye kalktığımızda insanlara tirp atan sürücüler veya kontör kalmadı diyip insanları geri indirmeleri çok yanlış ve araç içinde 1.75 olması çok daha vahim bir durum sanki ne farkı var insanlar dolum yeri bulamıyor dolum yerleri uzak onuda geçtim kontör yok diyiyorlar mecburen araç içinden verdiğimizde 1.75 cezalı almaları çok yanlış defalarca şikayet ettik araç içinde sürücü sigara içtiğini hareket halinde telefonla konuştuğunu hiç bir çevap alamadık ne trafik ekip leri denetliyor ne belediye kendi sorumluluğu altında olan toplum taşımayı denetliyor lütven sizden ricam bu konunun üzerine gitmeniz ve eminimki basında çıkan haberden sonra emniyet müdürlüğü harekete geçer ve insan canına kasıt eden bu tür olaylar için gereken önemleri alır

MERT
13.11.2013 09:38:01
YAVV YIMAZ KARDEŞİM SEN YILLARDIR BELEDIYEDE BİR KOŞEDE OTURDUN NE İŞ YAPTIN NE BIRSEY ODANDA KAPINI KAPATTIN OTURDUN SEN ŞİMDIYE KADAR DOGAN BAŞKANDA SENDEN MEDET UMUYOR PEHHH