YAPBOZ DURAK YA KALDIR YA DA BIRAK

YAPBOZ DURAK YA KALDIR YA DA BIRAK

YAPBOZ DURAK YA KALDIR YA DA BIRAK

Nalbantlarbaşı mevkiinde bulunan otobüs durağı önce kaldırıldı. Sonra yeniden faaliyete geçti. Şimdi ise tekrar kaldırıldı. Durak girişi olmadığı için yolun rotasında indirilen yolculara, yoldan geçen bir başka aracın çarpabileceği ihtimali nedeniyle kaldırılan durak sonradan tekrar faaliyete geçirildi. Şimdi ise yeniden kaldırıldı. Hal böyle olunca bir kaldırılan bir geri getirilen durak yüzünden yolcular şaşkına döndü.

Sivas belediyesi ilginç uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Kaldırım ve yol düzenlemelerini gerçekleştiren belediye, bu esnada otobüs durakları önündeki bankları kaldırdı. Bazı durakların yeri ileri taşınırken bazıları da geriye doğru alındı. Bu uygulamalardan memnun kalmayan vatandaşlar en çok da bankların kaldırılmasına tepki gösterdi.

Özellikle yaşlılar ve bayanların ayakta beklerken yorulduğunu ve bankların tekrar yerleştirilmesini isteyen vatandaşların bu talebi herhangi bir cevap bulmadı. Son olarak ise duraklarda yapılan değişikliklere bir yenisi daha eklendi. Hikmet ışık caddesi Nalbantlarbaşı mevkiinde bulunan otobüs durağı önce kaldırıldı. Sonra yeniden faaliyete geçti. Şimdi ise tekrar kaldırıldı.

Durak girişi olmadığı için yolun rotasında indirilen yolculara, yoldan geçen bir başka aracın çarpabileceği ihtimali nedeniyle kaldırılan durak sonradan tekrar faaliyete geçirildi. Şimdi ise yeniden kaldırıldı. Hal böyle olunca bir kaldırılan bir geri getirilen durak yüzünden yolcular şaşkına döndü.

Durağa yaklaştığında inmek isteyen vatandaşlar durağın kaldırıldığını duyunca şaşkınlık yaşadı. Otobüs geçecek diye durakta dakikalarca bekleyen yolcular da otobüslerin durakta durmadığını fark edince aynı şaşkınlığı yaşadı.

Vatandaşlar uygulamadan bir şey anlamadıklarını belirtirken durak ya kalsın ya da kaldırılsın neden sürekli karar değiştiriliyor, vatandaş ne yapacağını şaşırdı diye konuşuyor. Şimdilik kaldırılan durağın bir daha faaliyete geçip geçmeyeceği bilinmez ancak belediyenin bu uygulaması sayesinde söz konusu durağa ?yapboz durak? adı verilmeye başlandı.



Anahtar Kelimeler: 0