VİLAYET TIP OYNUYOR

VİLAYET TIP OYNUYOR

Sivas alışık olmadığı bir sessizliği yaşamaya devam ediyor. Geçmiş dönemde birçok etkin Vali Yardımcısı ile tanışan şehir, son yıllarda kamuoyu tarafından isimleri bile bilinmeyen Vali Yardımcılarını konuşuyor. Vilayetin yaşadığı bu durağanlığın, şehri ol

Sivas alışık olmadığı bir sessizliği yaşamaya devam ediyor. Geçmiş dönemde birçok etkin Vali Yardımcısı ile tanışan şehir, son yıllarda kamuoyu tarafından isimleri bile bilinmeyen Vali Yardımcılarını konuşuyor. Vilayetin yaşadığı bu durağanlığın, şehri olumsuz etkilediği belirtilirken, mevcut idarecilerin daha işlevsel neden hareket etmedikleri sorgulanıyor.

Sivas Valiliği deyim yerinde ise tıp oynuyor. Bir zamanlar Celil Öz, Mehmet Cangir, Veysel Çiftçi gibi etkin Vali Yardımcılarından sonra isimleri dahi kamuoyu tarafından pek bilinmeyen Vali Yardımcılarının neden etkin bir manevra içinde olamadıkları anlaşılamıyor.

Halkın hemen hemen tamamına yakınının isimlerini dahi bilmedikleri Vali Yardımcılarının taş bina dışına çıkmaları gerektiği vurgulanıyor.

Kurumlar arası titiz takip ve incelemelerin de pek gözükmediği Sivas’ta, bu sükuneti fırsat bilen bir çok kurum yöneticisinin, kafasına göre hareket edip, başarısız çalışmalarını başarılı gibi gösterdikleri iddia ediliyor.

Rutin açılışlar ve kabuller haricinde Vali yardımcılarının, tabana sirayet eden bir işlevsellik içine girmediklerinin nedeni de anlaşılmazken, Sivas gibi geri kalmış bir şehrin yöneticilerinin Hızır Acil Servis gibi hareket ederek etkin olmak mecburiyetinde oldukları vurgulanıyor.

Başbakan’ın halkla iç içe olun ve sorunlara yerinde müdahale edin talimatının Sivas’ta havada kaldığı yorumları da yapılırken, bu sessizliğin biran önce giderilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Şehrin 2023 vizyonuna hazır edilmesi noktasında Vilayetin ivedi bir gayretinin ortada gözükmemesi şaşkınlıkla takip edilirken, bu durağanlığın giderilmesi hususunda neler yapıldığı merak ediliyor.

Sivas’ın hemen hemen her kurumunda büyük bir durağanlık ve içe kapanma yaşanırken, bu durağanlığın bertaraf edilmesi hususunda Vilayetin sessizliği tercih etmesi kamuoyu tarafından yadırganıyor.



20.01.2014 11:09:10
ne sivas milletvekilleri nede iktidar bu şehre sahip çıkmıyor.sadece körü körüne taraftarlık yapıyoruz

Doğru söz
20.01.2014 18:16:46
Hükümet desteği olan bir Valilik, nasıl tıp oynar canım, yapmayın Allah aşkına. Hem milletvekillerimiz ve bakanımız var.