VEKİLLİKLERİ BİTİYOR

VEKİLLİKLERİ BİTİYOR

Sivas’ın sorunları ile içtenlikle ilgilenmeyen Hilmi BİLGİN ve Ali TURAN’ın, gelecek dönem milletvekilliği için şanslarının hiç olmadığı belirtiliyor. Yeterince etkin olmayan bu iki vekilin açılış ve ufak memur atamaları dışında ortada gözükme

Sivas yönetimsel arayışlara devam ediyor. Milletvekilli seçimlerine az bir zaman kala siyasi kulisler çalkalanmaya başladı. Tepeden inen Ali TURAN’a bir anlam veremeyen Sivas halkı, TURAN’ın Sivas’a bir faydasının olmadığını belirtiyorlar.

Seçim zamanı Ankara’da Sivaslılar için bir ev açıp, Sivaslıların sorunlarını yakın takip edeceğini vaad etmesine rağmen, aradan yıllar geçtiği halde, böyle bir adım atmaması kamuoyunca unutulmuyor. Hatta “parası yok ondan açamıyor, aramızda para toplayıp yardım edelim” diye birçok kişi tarafından komediye alınıyor.

Teşkilatın adayı olan Hilmi BİLGİN’in de günü kurtarma dışına çıkamadığı vurgulanıyor. Kangal Termik Santral başta olmak üzere ciddi konularda ortada gözükmeyen BİLGİN’in, açılış törenlerinde boy göstermesi eleştiri alıyor.

Hükümetin her ile yaptığı, duble yol ve hastane ile övünen Bilgin’in, kendisinin bitirici hangi işe imza attığı ise bilinmiyor.

Sivas’ın eski Adalet Partisi ve Doğru Yol Partilileri tarafından “Süleyman Demirel’e” benzetilen Hilmi BİLGİN’in, Sivas’ın DEMİREL’i olduğu yorumları yapılıyor.

Sadece hararetli konuşması haricinde şehir için etkin icraatlarda olamayan Vekil Bilgin’in, aynaya bakıp başarısızlığını görerek, gelecek dönemde aday olmayacağı iddia ediliyor.

Sivas teşkilatının yenilenmesi sonunda, eski etkinliğini de kaybeden BİLGİN’in, vekilliği sonunda ticarete atılması bekleniyor.

Vekillikte başarısız olan Bilgin’in, “kirası çok ucuz olan yurt işletmeciliği, daha olmazsa yine ucuza mal edilecek bir özel kolej işletmeciliği” yapabileceği şehirde dillendiriliyor.

Sivas’ın Orhan TAŞ, Ömer KULAKSIZ, Selami UZUN, Osman KILIÇ gibi vekillerle çok zaman kaybettiği yeni dönemde ise bunlara Hilmi BİLGİN ve Ali TURAN’ın eklendiği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: