VEKİLLİK YOLUNDA MI?

VEKİLLİK YOLUNDA MI?

Eski Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP?ün Sivas?tan gitmeyecek olması yeni bakış açılarının doğmasına neden oldu. ÜRGÜP?ün siyasetten kopamayacağı kamuoyunca bilinirken, gelecek Milletvekilliği seçimleri için şimdiden adının geçtiği ifade ediliyor.

Eski Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP’ün Sivas’tan gitmeyecek olması yeni bakış açılarının doğmasına neden oldu. ÜRGÜP’ün siyasetten kopamayacağı kamuoyunca bilinirken, gelecek Milletvekilliği seçimleri için şimdiden adının geçtiği ifade ediliyor.

 Yerel seçimlerin yeni bitmesi akabinde gözler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ziyade, Genel seçimlere çevrildi. Dar bölge seçim sistemin de gündemde olduğu şu günlerde, tepeden atama siyasetçiler yerine, halkın sevdiği kişilerin dar bölgede etkin olacakları konuşuluyor.

Sivaslıların, Bakan İsmet YILMAZ’dan çok memnun oldukları dile getirilirken, Nursuna MEMECAN’ın tekrar İstanbul’dan listeye konulacağını öngören siyasi uzmanlar, yeni dönemde Hilmi BİLGİN ve Ali TURAN’ın hiç şansının olmadığını belirtiyorlar.

Sivas’ta yeni ve bir çok siyasi aktörün vekillik için ısınma turlarına şimdiden girdikleri gözlemlenirken, eski Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP’ün de, milletvekilli için kulis yaptığı iddia ediliyor. Doğan ÜRGÜP’ün önümüzdeki dönem genel seçimler için Sivas’ı düşündüğü belirtilirken, dar bölge sistemi ile ilgili çalışmaların netleşmesi sonrasında fotoğrafın daha da netleşeceği vurgulanıyor.

Doğan ÜRGÜP’ün siyasetten kopmayacağını ifade eden bir çok Sivaslı siyasetçi, hatta ÜRGÜP’ün bu yönde ses getirici çalışmalar içine de zamanla gireceğini dillendiriyorlar...



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda