VATANDAŞ VER DİYOR BELEDİYE VERMEM ALLAH VERMEM

VATANDAŞ VER DİYOR BELEDİYE VERMEM ALLAH VERMEM

VATANDAŞ VER DİYOR BELEDİYE VERMEM ALLAH VERMEM

Yine Sivas Belediyesi, yine skandal. Bir türlü suların durulmadığı eski sanayi bölgesinde geçtiğimiz aylarda muvafakatname veren, ancak sonrasında kararından vazgeçen bir esnafa muvafakatnamesi iade edilmedi. Hayri Köse imzalı evrakta isteğin idarece uygun görülmediği belirtilirken, Belediye?nin prestij projesinin açılan davalar nedeniyle seçim öncesine yetişmeyeceği yorumları yapılmaya başlandı.

Sivas Belediyesi?nin prestij projeleri arasında yer alan Turkuaz Porojesi her geçen gün gecikmeye devam ediyor. Gerek Belediye ile sanayi esnafı arasındaki anlaşmazlık, gerekse haklarını aramaktan vazgeçmeyen esnafın mahkemenin yolunu tutmasıyla birlikte savalar bir biri ardına açılmaya devam ediyor.

Eski sanayi ile bunca gündeme damgasını vuran konunun ardından şimdi de Belediye?ye muvafakat veren bir esnafın verdiği muvafakatnameyi geri istemesinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse?nin bu isteği reddetmesi tartışmalara neden oldu.

Bilindiği üzere eski sanayi bölgesinde esnaflarla anlaşmaya varmak için uzun süredir görüşmelerini devam ettiren Belediye yetkilileri anlaşmaya vardığı kişilerden muvafakatname alıyordu. Sonrasında kararından vazgeçen esnaflara ise muvafakatnameleri iade ediliyordu.

12.03.2013 tarihli dilekçesinde muvafakatnamesini geri istediğini belirten eski sanayi esnafına 30.04.2013 tarihinde cevap verildi. Belediye Başkanı Adına Hayri Köse imzalı evrakta, ?İlgi yazınızda eski sanayi sitesi kentsel dönüşüm projesi Demircilerardı mahallesinde belirtilen ada ve parsele ait verilen muvafakatnamenin geri istendiği belirtilerek, bu isteğin idare tarafından uygun görülmediği belirtiliyor.

Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesinde prestij projelerinin temelini atmak isteyen Sivas Belediyesi yetkililerinin vermiş olduğu bu karardan sonra yeni davaların açılmasını engellemek amacıyla esnafa bu yönde cevap verildiği şekilde yorumlar yapılmaya başlandı.



Anahtar Kelimeler: 0