VALİLİKTEN VEKİLLİĞE GELİYOR

VALİLİKTEN VEKİLLİĞE GELİYOR

Görevlerinden istifa eden bürokratlar arasına 6 Şubatta yaşanan büyük felaketin en çok vurduğu il olan Hatay Valiliği görevini yürüten Rahmi Doğan'da girdi. Elbeylilerin yeni gözdesi Doğan'ın bugün başvuru yapması bekleniyor

AK Parti listelerine girmek için istifa süreci bugün sona eriyor. Elbeylilerin yeni gözdesi olan Hatay Valisi Rahmi Doğan bugün istifa ederek başvurusunu yapması bekleniyor. Adaylık için ismi çok önceden konuşulan Doğan'ın Elbeylilerin büyük desteğini aldığı dile getiriliyor.

Geçtiğimiz dönem Elbeylilerin desteklediği Semiha Ekinci'nin gözden düştüğü dile getirilirken Rahmi Doğan'ın listede yer bulma şansının daha çok olduğu belirtiliyor. AK Parti listesinden adaylık için başvuru yapacak olan Rahmi Doğan'ın Sivas listesinden meclise gidebilmesi için garanti ilk 3 sıra içerisinde olması bekleniyor. AK Parti il başkanlığından milletvekilliği listesinde yer alacağı için istifası istenen Hakan Aksu'nun ardından en ciddi aday adayı olarak gösterilen Rahmi Doğan'ın Hatay'da yaşanan felaket sürecinde yaşadığı sıkıntılı günlerden sonra istifa ederek Valilik yerine Vekillik koltuğuna oturmak için çaba sarfedecek.

İsmet Yılmaz'ın liste başı olması muhtemel listede yine Binali Yıldırım'ın özel kalem müdürü Murat Aydın'ın 2. sırada yer alması beklenirken 3. sırada Hakan Aksu mu yoksa Rahmi Doğan yer alacak merak konusu.

Yapılan anketlerde 3 milletvekilinde sıkıntı olmadığı dile getirilirken bu dört isim harincinde ki aday adaylarının şansının ise çok az olduğu dile getiriliyor.

Elbeylilerin destekçisi olduğu Hatay Valisi Rahmi Doğan kimdir?

Rahmi Doğan, 1969 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987'de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Buradan 1991 yılında mezun olan Rahmi Doğan, 1992'de Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde memur olarak çalışmaya başladı. 1994'te Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Rahmi Doğan, adaylık sırasında 8 ay İngiltere’nin Oxford kentinde dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu.



Anahtar Kelimeler: VALİLİKTEN VEKİLLİĞE GELİYOR
ahmet can
15.03.2023 08:58:21
şehri depremde büyük zarar görmüş bir vali mesele memlekete hizmetse orda görevini tamamlasın bene uygun değil ama nelere şahit olmadıkki