VALİLERİMİZ FELAKETİN KALBİNDE

VALİLERİMİZ FELAKETİN KALBİNDE

Ülkeyi derinden yaralayan büyük felaket bölgesinde görev yapan şehrimizde iz bırakan valilerden Davut Gül 531 göçüğün olduğu Gaziantep ilinde, Salih Ayhan ise 19 binanın yıkıldığı Şanlıurfa'da mücadele ediyorlar.

İlimiz valisi Yılmaz Şimşek Malatya'ya görevlendirildi.

Dün sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli 7.9 şiddetindeki büyük deprem sonrası 10 ilde büyük yıkımlar ve göçükler meydana gelirken her geçen saat ve havanın aydınlanması ile birlikte de hasarın büyüklüğü gözler önüne seriliyor.

Yaşanan büyük felaket sonrasında Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkımlar meydana gelirken 7.9 şiddetindeki büyük deprem sonrasında ise yine en büyüğü 6.6 şiddetinde olmak üzere 70 in üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi.

Deprem bölgesinde saatler geçtikçe hasar ve kayıplar artmaya devam ederken soğuk kış gününde yaşanan bu büyük felakette tüm ülke olarak bölgede yaşayanlar için dualar edilmekte.

Depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Gaziantep ve Şanlıurfada şehrimizde görev yapmış valiler Davut Gül ve Salih Ayhan görevlerinin başında bulunurken ilimiz valisi Yılmaz Şimşekte yine depremden etkilenen ve yıkımların olduğu Malatya iline görevlendirildi.

Can kaybının arttığı depremden etkilenenen 10 ilde şu ana kadar 284 vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılırken arama kurtarma çalışmaları havanın ayldınlanması ile birlikte hızlandı. Yine bölgeden gelen haberlere göre 2400 ün üzerinde yaralı olarak kurtulan vatandaşın olduğu belirtilmekte.



Anahtar Kelimeler: VALİLERİMİZ FELAKETİN KALBİNDE