UTANMIYORMUSUNUZ?

UTANMIYORMUSUNUZ?

Hükümet yetkililerinden biri çıkar bu genel de Cumhurbaşkanı olur  kampanyalardan bahseder “Evet halkı düşünüyoruz onlar için kendi marketlerimizde şu kadar indirim yapılacak der” Halk üç kuruş artırmak için eli mahkum koşturur  “Hükumetin marketlerine” indirim şöyle dursun diğer tüm marketlerden daha pahalı ürünler. Bir kez daha hükumetin yaşattığı hayal kırıklığına inandığı için kendini suçlayan vatandaş. Oysa ki hükumetin ne ilk kandırması ne son olacak..

‘İŞİNI KURMAK İSTEMEZMİSİN?’

Bir gün  yine bir yetkili çıkar ‘işlerini kurmak isteyenlere Kamu Bankalarından yararlanabilecekleri kredi verilecek şart yok şurt yok'der.Bir umutla bankaya koşan vatandaş “Hiçbir bankadan sıkıntı yaşamamış olacaksın,düzenli bir gelirin olacak,ipotek getireceksin bir de kefil getirdin mi senin is tamam”Cevabını alır.Yani kendi işini kurup durumunu kurtarman için de durumunun düzgün olması gerekir.

HADI GEL KOYÜMÜZE GERİ DÖNELİM

Tarımı canlandırmak, dışarıya bağımlılığı azaltmak isteyen hükümet,köye dönüş projesi kapsamında teşvik kredisi vereceğini açıklar.Büyük şehrin stresinden geçim zorluğundan canı yanmış elinde avucunda olmayan Vatandaş Köyüne dönme hayalleri kurmaya başlar. Önce Teşvik şartlarını öğrenelim der ‘kendi adına olan tarla ipotekliyeceksin,en az üç sene köyde yaşıyor olacaksın, bankalar da takıntın olmayacak vs.vs.”Yine,fakirlikten kurtulmak icin zengin olmak gerektigini öğrenirsin.Ve bir kez daha söylenen ile saha da uygulanan farklı çıkmıştır.

‘SİGARA YA KARŞIYIM AMA TÜTÜNCÜ DÜKKANI AÇABİLİRSİN’

Sevgili Hükümetimiz enteresan politikalarından birini de sigara üzerinden yapmaktadır.Sigara kullanımını azaltmak isteyen Hükümet fiyatlara yüksek zamlar yaparak sigara alımını düşürmeyi başarmıştır. Diğer taraftan her köşe başına kosgeb destekli hibe krediler vererek tütüncü dükkanlarını açılmasını desteklemiştir. Bu sayede hükümetimiz müthiş kalkınma politikası izlemiş Her tütüncü dükkanının önünü lise kantin kuyruğuna döndermistir.

‘SGK BORÇLARINA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ’

Sgk borçlarını ödeyemeyen bu sebeple sağlık hizmetlerinden yararlanamayan esnafımızın sayısı oldukça fazladır.Bu tür durumda olan esnafımıza yönelik borçlarını sıfır faizle taksitlendirdiğini söyleyen ‘iyi niyetli’ hükümetimizin sözüne inanıp SGK müdürlükleri kapılarında kuyruk oluşturan vatandaşlarımıza sunulan şartlar şunlardır.Toplam borcu nakit öderseniz işlemiş faizi siliyoruz.(isleyen faiz tutarı toplam borcun %5 ni geçmez. )Yok taksitle öderseniz toplam borcun %40 ı kadar faiz ödemek durumundasınız.Ayrıca taksit öderken aylık primlerinin de aksatmadan ödemek durumundasınız. Yani Sağlanan kolaylıkla aylık en düşük beş bin lirayı ödeyemeyen esnafımız ‘iyi niyetli hükümetimizle uzlaşınca her ay on bin liradan fazla ödemek durumunda kalacaktır.

Kimin söylediğine değil ne söylediğine bakalım. Eleştirmekten asla korkmayalım, Siyaset karşılıklı çıkar ilişkisidir.

Söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmayan insanlara hak ettiği değeri verirsek daha az aldatılmış daha az hayal kırıklığına uğramış oluruz.
 



Anahtar Kelimeler: UTANMIYORMUSUNUZ?