USULSÜZ ATAMALARA DAVA

USULSÜZ ATAMALARA DAVA

Yetkiliyiz naraları atıp usulsüzlüklere, adaletsizliklere karşı susan 150 lira için 3 maymunu oynayan sendikalar kafalarını kuma gömerker ÜNİ-PER-SEN hakkın ve haklının yanında durmaya devam ediyor. Yıldız ve yönetimine yine dava.

Cumhuriyet Üniversitesinin değişen rektörlerine rağmen değişmeyen icraatlerinin başında gelen Liyakat ve kariyer ilkelerine aykırı, objektiflik ve fırsat eşitliğinden uzak, hiçbir norm ve kurala uymayan usulsüz atamalar tüm hızıyla devam ediyor.

Vicdanlarda derin yaralar açan, kurumsal kültüre ve aidiyete zarar veren bu atamalarla ilgili dost akraba siyasetdaşlık arkadaşlık okuldaşlık ticaretdaşlık cemaatçilik vazgeçilmez referans olmakta.

Bu atamalar sonucunda personel arasında derin huzursuzluklar ve güven kaybı olurken, kuruma yeni başlayan memurlar da mevzuat öğrenip kariyer planı yapmak yerine, kısa yoldan yükselmenin yollarını arar hale gelmekte.

Herkesin yakından tanıdığı bırakın memur olmayı devlet dairesini zor görecek seçilmiş yakınları, aile içinden isimler ve benzerleri ordan oraya Cumhuriyet Üniversitesinde zıplamaya devam ediyor.

Haberler karşısında sessiz kalıp doğruları Üniversite ip lerinde yasaklama yolunda ilerleyen Cumhuriyet Üniversitesi yöneticileri gerçeklerin karanlıkta kalmayacağını yanan bir mum ışığının büyüyerek devam edeceğini bilmesi gerekmekte.

ÜNİ-PER-SEN yani Üniversite İdari Personel Sendikası haksızlıklara, adaletsizliklere, kayırmacılığa ve hukuk dışılığa karşı mücadele etmeye devam ediyor.

Üniversite İdari Personelinin hak ve çıkarlarını savunmayı ilke edinmiş ÜNİPERSEN gündemden düşmeyen usulsüz atamalar kurum içinden ve kurum dışından yapılan haksız atamalar ile ilgili hukuk mücadelisini başlattı.

Usülsüz atamaların iptali için ÜNİ-PER-SEN tarafından açılan dava ile Üniversitelerde objektif kriterlere dayalı, fırsat eşitliği, liyakat ve kariyer ilkelerine uygun bir sınav sistemi getirilmesi isteniyor.

Yetkiliyiz naraları atıp 150 lira için üç maymunu oynayan kafasını kuma gömen sendikalardan olmayacağız ve hakkın, haklının adaletin yanında olmaya devam mesajı veren ÜNİ-PER-SEN vicdanları rahatlatmaya devam ediyor.

https://www.unipersen.org.tr/usuls%C3%BCzatamalar

Sendikanın kendi sayfasından haberlere ulaşmanız mümkün.



Anahtar Kelimeler: USULSÜZ ATAMALARA
Köroglu
9.09.2023 22:13:35
Ya usulsüz atama diyorsunuz. Yakında Sivas'ta manşet olan ve utanmadan da gerine gerine gezen Düriye Kuzuyu atayacaklar Meslek Yüksekokulu na. Hadi bekleyin de görün