ÜRGÜP İŞİ BİLMİYOR! 5 YILDA NE YAPTINIZ?

ÜRGÜP İŞİ BİLMİYOR! 5 YILDA NE YAPTINIZ?

Eski dönem Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ü sert bir dille eleştirdi. Ürgüp?ün toplu taşıma sistemi ile ilgili sıkıntılar karşısında kendisini hedef gösterdiğini belirten Aydın, mev

Eski dönem Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü sert bir dille eleştirdi. Ürgüp’ün toplu taşıma sistemi ile ilgili sıkıntılar karşısında kendisini hedef gösterdiğini belirten Aydın, mevcut Belediye yönetiminin işi bilmediğini ve her sıkıştıklarında suçu kendilerinin üzerine atmaya çalıştıklarını belirterek, “Madem biz toplu taşımada hata yapmışız. Siz neden düzeltmediniz? 5 yılda toplu taşımayla ilgili ne yaptınız? 2009 yılı yatırım programına 18 adet Metrobüs koymuştuk. Bunları neden uygulamadınız?” dedi.

Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü sert dille eleştiren Aydın, “Doğan Bey her sıkıştığında bu bizden önceki dönem böyle yapılmıştı diyerek topu bize atıyor. Madem biz hatalı yapmışsak sende düzelt” dedi.

Özellikle son zamanlarda yaşanan olayların ardından toplu taşıma sistemiyle ilgili sorunlarda gündeme gelmişti. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’te kendisine yöneltilen sorular karşısında kaçamak cevaplar vermeyi tercih ederek, hataların eski dönemden kaynaklı olduğunu belirtmişti.

Ürgüp’ün bu ifadeleri kullanmasını üzüntüyle karşıladığını belirten Mimar Aydın, mevcut sistemin kendi dönemlerinde hayata geçirildiğini belirterek Türkiye’deki en ideal sistemin bu olduğunu vurguladı.

Sistem üzerinde hatalar olabileceğini belirten Aydın, mevcut Belediye yönetimine seslenerek, “Varsayalım sistem yanlış. 5 yıldır ne yaptınız?” dedi.

Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“Doğan Bey her sıkıştığında bunu bizden öncekiler böyle karar verdi. Karşıyaka Köprüsü’nün bağlantı yolundaki sıkıntıda yine bunu Sami Aydın böyle yaptı diyor. Halbuki alakası yok. Sami Aydın yanlış bile yapmış olsa madem öyle siz düzeltin. Sami Aydın psikolojisi emin olun onda tik oluşturdu. Her şeyde Sami Aydın diyor. Ben anlam veremiyorum.”

Toplu taşıma ile ilgili sistemin dört dörtlük bir sistem olduğunu kaydeden Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, bu sistemin Belediye tarafından denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Toplu taşıma konusuyla ilgili olarak kooperatif ile görüşmeler yaptığını kaydeden Aydın, seçilmeleri halinde yüzde 80 memnuniyeti sağlayacaklarının sözünü verdi. Bu sistemin aksayan noktalarını çok iyi bildiklerini belirten Aydın, “Belediye’den kaynaklanan bir takım eksikliklerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve o aksayan noktaları giderecek projelerimizi de ortaya koyuyoruz” dedi.

Otobüs şoförleriyle ilgili bir eğitim programı oluşturacaklarını belirten Aydın, sosyolojik ve psikolojik yönden eğitimler verileceğini belirterek, bu eğitimlerin sonunda sınavdan başarıyla geçerek sertifika almaya hak kazanan kişilerin bu işi yapacaklarını belirtti.

Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e seslenen Ak Parti Adayı Sami Aydın, “2009 yılı yatırım programına 18 adet Metrobüs koymuştuk. Ürgüp neden bunları uygulamadı? Neden bu metrobüsleri devreye sokmadı. Öğrencilerin yanına gittiği zaman farklı, kooperatifin yanına gittiği zaman farklı konuştu. İnsanın çizgisi net olmalı” dedi.

Mevcut Belediye Başkanının işi bilmediğini ifade eden Aydın, “Sivas rastgele kararlarla yönetilecek bir şehir değil. Ben inanıyorum ki vatandaş bunu çok iyi algılıyor. Çok iyi yorumluyor. 30 Mart’ta da gereken kararı, gereken cevabı sandıkta verecektir” dedi.