ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM!

ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM!

Bu manada ülkemiz sanayisinin üzerine büyük iş düşüyor. Sadece mevcut sanayicilerimiz mi? Elbette hayır. Atılacak adımlarla yeni tesislere, yeni üretim alanlarına, katma değeri yüksek inovativ ürünlerin üretilmesine ihtiyaç var

Cari açığı azaltma, yüksek ihracat, düşük ithalat ve istihdama yönelik yeni ekonomik modelin başarısı tüm ülke olarak hepimizi mutlu ve müreffeh kılacaktır. 

Bu manada ülkemiz sanayisinin üzerine büyük iş düşüyor. Sadece mevcut sanayicilerimiz mi? Elbette hayır. Atılacak adımlarla yeni tesislere, yeni üretim alanlarına, katma değeri yüksek inovativ ürünlerin üretilmesine, tarımdan hayvancılığa büyük bir atılım hamlesine ihtiyaç var. 

Madem 2023 sonrası yüzyılımız Türk Yüzyılı olacak öncelikle enerjiden gıdaya kendi kendine yeten bir ekonomi haline gelmek ve bu uğurda çalışmak zorundayız. Sanayi tesisleri deprem kuşağı üzerinde kurulu endüstrimizin bir an önce Anadolu'ya yayılmasının çarelerine bakılmalı, teşviklerin çeşitliliği ile cazibe merkezleri oluşturulmalıdır. 

Global ölçekte ve yakın coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar fırsata çevrilmeli Anadolu sanayi hamlesinin önü bir an önce açılmalıdır. Dünyada yaşanan kriz ve savaş hallerinde etkilenen demir çelik sanayi bu fırsatlardan en önemlisidir. Kriz ve buhran ortamlarında demir çelik  ürünlerine erişim zorlaşmakta ve temininde büyük sıkıntılar çekilmektedir. Bu durum özellikle ülkemizin kısıtlı kapasitesi ve ürün çeşitliliğindeki sınırlar sebebi ile  bizi daha fazla etkilemektedir. 

Bu sıkıntıları bizimle birlikte pek çok ülke yaşıyorken, ülke ihtiyacı ile birlikte dış pazarlara satış sorunu yokken, Divriği-Hekimhan yöremizde ülke demir cevherinin bulunuyorken  demir çelik ürünlerine yönelik yatırım yapmamak anlaşılır gibi değildir. Divriği demir madeni büyüklüğü ve zenginliği bakımından dünyanın sayılı madenleri arasındadır. Zenginleştirilmiş cevheri kömürün yanına taşımakla, kömürü cevherin yanına taşımak arasında ne fark var? 

Sivas büyük bir demir çelik sanayisini hak etmiyor mu? 

Dahası Türk Yüzyılında ülkemiz böyle tesisleri hak etmiyor mu? Hiçbir adım için geç kalınmış değil. Kaldı ki stratejik bir ürün olan çeliği üretme bilgimiz fazlasıyla var. Kurulacak fabrikanın ülkemiz ihtiyacı olan ve dışarıdan satın alınan özel nitelikli kütükler ve saclar dikkate alınarak planlanması önemini bir kat daha artıracaktır. 

Bölgede yaratacağı istihdam ve yan sanayi gelişimi ile kalkınmada önemli bir rol oynayacaktır. Gelişen ve değişen dünyada artık başkalarının oyununda rol almak değil bizzat oyunu kuran taraf olmak gerekiyor. Oyunu kurmak için ise bahsettiğimiz tesislere ihtiyaç var. TÜRK YÜZYILI olacaksa önümüzdeki gelecek, biz de diyoruz ki Türkiye; ÜRETECEK ÜRETECEK ÜRETECEK...



Anahtar Kelimeler: ÜRETİM ÜRETİM ÜRETİM!