ÜNİVERSİTEDE ÜÇ GÜZEL GELİŞME

ÜNİVERSİTEDE ÜÇ GÜZEL GELİŞME

ÜNİVERSİTEDE ÜÇ GÜZEL GELİŞME

1974 yılında kurulan Sivas cumhuriyet Üniversitesi çok önemli atımlarla gündeme gelmemekte ne yazık ki.

Daha sonraları kurulan üniversiteler önemli atılımlar yaparken nitelik ve nitecilik yönünden önemli gelişmelere imza atarken bizim üniversitemiz ortaya çok önemli bir şey koyamamaktadır.

Son rektörlük seçiminde rektör olan sosyoloji bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Faruk KOCACIK olaylara geniş açıdan bakarak yeni atılımlar ortaya koymaya başladı. Üniversitede olumlu bir havanın olması, ufuk açıcı etkinliklerin kendine mecra bulabilmesi çok önemli bir gelişmedir. Tıp kökenli rektörlerin tersine daha geniş açıdan bakabilme yeteneğinin olduğunu görüyoruz.

1-Bunlardan birincisi CÜSAM dır. CÜSAM açılımı Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezidir. Gelişmelerden birincisi CÜSAM?ın Sivas?la ilgili önemli araştırmalara ön ayak olacağını düşünmekteyiz.

 Potansiyeli olan bir şehir burası. Tarihi, kültürel birikimi, yeraltı kaynakları ve insan kaynağı, jeopolitik konumuyla potansiyeli olan bir şehir. Küçük girişimlerin dışında kapsamlı çalışmalar olmamış bu yönde. Şümullü bir çalışma olmamış şimdiye kadar.Bir bilgi havuzu olmalı,dinamizm ortaya koyacak bir bilgi havuzu.

Şehrin sorunlarını ve potansiyelini ortaya koyacak bir gelişim olduğunun düşünüyorum bu gelişmenin. CÜSAM?IN üniversite merkezli fakat şehrin tamamını dikkate alan çalışma alanı olarak gören bir anlayışa sahip olduğunu düşünüyorum.

2-Gelişmelerden ikincisi ise Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin öğretim görevlisi Kürşat TAYDAŞ yönetiminde çekmiş oldukları halk müziği klipleridir. Büyük yankı uyandırmıştır bu gelişme. Öğrenciler yeteneklerini ortaya koymuşlar ve içten gelerek yorumlamışladır türküleri. Türkülerin mekânına çok yakışmıştır bu çalışma.?Yapamayız, ,edemeyiz? i ?Bizde varız? demiş yüreği geniş gençler. Gönüllerinde olanı terennüm etmişlerdir. Ben bu gelişmeyi yürekten alkışlıyorum. Daha büyük gelişmelere önayak olacağını düşünüyorum bu gelişmenin. Âşık Veysel Türk Halk Müziği korosu kurulmalı Sivas?ta bir an önce.

Âşık Veysel adına yapılacak geniş bir koronun hem ülke çapında büyük yankı uyandıracağını düşünüyorum. Yeteneklerini ve yüreklerini ortaya koyan bu gençlerin bunu çok rahat yapacaklarını düşünüyorum.

3-Cumhuriyet Üniversitesindeki üçüncü en önemli gelişmede Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yapmış oldukları otomobildir. Gençler hocaları ile birlikte çok güzel bir çalışma ortaya koymuşlardır.?İmkân verilirse çok daha iyisini yaparız.? Demektedirler gençler. Başbakanın ?Yok mu yerli otomobil yapacak bir babayiğit!? diye feryat ettiği anda bu gençler ?İşte biz varız!? demişlerdir. Biz varız ama ekonomik güç odaklarının bize destek olması lazım! Derler lisanı halleriyle.

Bizde bu potansiyelin olduğunu söylemekteyiz her daim. Unun, yağın, şekerin olduğu yerde helva yapmanın bu kadar zor olmayacağını düşünüyorum.

Gün çalışma günüdür. Gün heyecana heyecan katma günüdür. Gün geceyi gündüze katıp çalışmalar. Gün her gün yeni şeyler ortaya koyma günüdür.

Gün ?Ben ülkemden ne alabilirim değil ben milletime ne verebilirim günüdür.? Gün geleceği sağlam temeller üzerine kurma günüdür.

İlimizde ve ülkemizde çok önemli bir potansiyel vardır. Bütün zorlukların üstesinden gelmiş bu millet her zaman her şeyin iyisine layıktır.

Kan kaybeden küçülen, hiçbir alanda olumlu bir şey ortaya koyamayan ve sürekli göç veren bu ilde bu gelişmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her üç gelişmenin içerisinde bulunan başta rektör Prof.Dr. Faruk KOCACIK olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Olumlu havadır her şeyin başı ve marifette iltifata tabidir. Bilhassa genç ve heyecanlı öğrencileri candan kutluyorum.

Üniversitede güzel şeyler oluyor, devamını heyecanla bekliyorum. Bu şehrin buna çok ihtiyacı var.



Anahtar Kelimeler: 0