ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK ZOR...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK ZOR...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK ZOR...

Zor çünkü hocaların kahrını ayrı çekiyorsun ebeveynlerin kahrını ayrı çekiyorsun bir de kendi ruhun var o apayrı bir yerde. Üniversiteye gelene kadar  her şeyin çok farklı olduğunu düşünüyordum. Sadece bilimsel tartışmaların yapıldığı öğrencilerin güncel olaylarla yakından ilgili olduğu hocaların öğrencilerine en iyi şekilde eğitmeye çalıştıklarını sanırdım gelince gördüm ki yanılmışım?

Haftalarca çalıştığım sınavlar yüzünden uyku düzenim alt üst oldu sabahlara kadar ders çalıştım daha iyi bir ortalama iyi bir gelecek için. Ama beklediğimin altında notlar alıyorum bunu sebebi ne bende bilmiyorum ama bir yerde bir sorun var bariz belli.

Haftalarımı gecemi gündüzüme kattığım sınavlardan beklediğimi elde edememek tabi ki çalışma şevkimi biraz kırmakta ama toplumda hakim olan öğrencisin sen işin ne çalış anlayışı daha çok baskı kurmakta.

Hocaların bir kişiye kızıp bütün bölümü cezalandırması ise adaletli bir okulda okumadığımızın kesin göstergesidir. Öğretilenin çok daha üstünde yapılmış bir sınav yeterli olmayan sınav süresi ve hayalleri kırılan ortada şamar oğlana dönmüş üniversite öğrencileri?

İkinci öğretim harçları normal öğretimin 4 katı olmakla birlikte kaldırılmamıştı. İkinci öğretim olan öğrencinin tek umudu yüzdeliğe girip birinci öğretim harcı ödemekken bu denli yapılan baskı ve yıldırmalar öğrenciyi hem ailesine hemde kendi vicdanına karşı mahçup etmektedir.

Olaylar bu durumdayken insanın aklına bir soru daha geliyor : ? bu denli yaptırımlarla aslında kimler cezalandırılıyor?? yani demem odur ki zaten dersi dinlemeyen öğrenci zorda olsa kolayda olsa o sınavı geçemeyecektir, ve yüzdelik gibi yada akademik kariyer gibi bir hedefi yoktur  ama kurunun yanında yaşı yakmak suretiyle alınan kararlar doğrultusunda hedefi olan yüzedelik gibi durumlar için çalışan öğrenci bu durumdan en ağır şekilde zarar görecektir şimdi tekrar sormak istiyorum ?bu denli yaptırımlarla aslında kimler cezalandırılıyor?? velhasıl kelam öğrenci olmak zor hele ki küçük yerde

okumak çok daha zor haftaya görüşmek dileğiyle?



Anahtar Kelimeler: 0