UNESCO SİVAS AÇIKHAVA OTOPARKI

UNESCO SİVAS AÇIKHAVA OTOPARKI

Sivas’ta tarihi hafıza felç olmuş durumda. Selçuklu ve Osmanlı taş eserleri ile donatılmış şehir meydanı, yöneticilerin duyarsızlığı, nicelerinin de bilinçsizliği ile adeta açık otoparka dönüştürülmüş durumda. Eserlerin dört bir yanı otopark olarak

Sivas’ta tarihi hafıza felç olmuş durumda. Selçuklu ve Osmanlı taş eserleri ile donatılmış şehir meydanı, yöneticilerin duyarsızlığı, nicelerinin de bilinçsizliği ile adeta açık otoparka dönüştürülmüş durumda. Eserlerin dört bir yanı otopark olarak kullanılırken, buna ses çıkarmayanların, akşam aynaya bakıp bakmadıkları merak ediliyor..        

Sivas halkı ve yöneticileri, tabir yerinde ise tarihi eserleri yıkmak için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam ediyorlar. Kent Meydanında bulunan Çifte Minare ve Şifaiye Medresesi arası adeta açık otoparka dönüştürüldü.

Eski Belediye yönetim zamanında Buruciye Medresesi önünde yapılan yüksek sesli çalışmalar eleştiriler sonrasında kaldırılmıştı.

Bundan az bir zaman geçtikten sonra şehir araçlarının Şifaiye ve Çifte Minare arasına park edilmesi anlaşılamıyor. Açık hava otoparkına dönüşen tarihi eserlerin yanı başı arap saçı misali karmakarışık.

İki sıra halinde sıralanmış araçlar görenleri şaşkına çevirmeye devam ediyor. Az da olsa gelen turistlerin şaşkın bakışları arasında park edilmiş araçları, bu şehrin yöneticilerinin görüp görmediği merak ediliyor.

Ne Zabıtanın ne de Trafik ekiplerinin bir şey demediği bu garabetler zincirinin ne zaman sonlanacağı ise bilinmiyor.

Ecdadın yaptığı bu güzide eserleri hor kullananların ve buna ses çıkarmayanların akşamları evlerinde aynaya bakıp bakmadıkları merak ediliyor.