UN, ŞEKER, YAĞ ANITTA AŞÇISI YOK ORTADA

UN, ŞEKER, YAĞ ANITTA AŞÇISI YOK ORTADA

UN, ŞEKER, YAĞ ANITTA AŞÇISI YOK ORTADA

Orduevi yanında, jandarma lojmanlarının arka kısmında bulunan Şehitlik Anıtı yıllardır bakımsızlık içerisinde. Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesi yapılması amacıyla anıt içerisinden geçen yoldaki kaldırım taşları söküldü.  Kum ve tuğla gibi inşaat malzemeleri anıt bahçesine bırakıldı. Ancak yol düzenlemesi için getirilen malzemeler kullanılmadı. Uzun süredir anıt bahçesinde bekleyen malzemeler, anıt içerisinden geçenlerin dikkatini çekerken, kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde yolun öylece bırakılması da tepkilere neden oldu.

Orduevi yanında, jandarma lojmanlarının arka kısmında bulunan Şehitlik Anıtı yıllardır bakımsızlık içerisinde. Dönem dönem yerel basının gündeme getirdiği ve bakımsızlıktan kurtulması gerektiği dile getirilen Şehitlik Anıtı, özellikle etrafındaki çöpler ve pislik nedeniyle eleştirilere neden oluyordu. Çevre düzenlemesi yapılması ve temizlenerek adına yakışır bir hale getirilmesi gereken anıt, ne yazık ki hiçbir dönemde bu bakımı göremedi. Ülkemizde yaşanan terör olayları sonrası düzenlenen yürüyüşler sonrasında devasa Türk bayrağının açıldığı şehitlik artık son dönemlerde bu tabloyuı da göremez oldu. Sivaslıların unuttuğu Şehitlik anıtını yetkililer de görmezden geliyor.

Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesi yapılması amacıyla anıt içerisinden geçen yoldaki kaldırım taşları söküldü.  Kum ve tuğla gibi inşaat malzemeleri anıt bahçesine bırakıldı. Ancak yol düzenlemesi için getirilen malzemeler kullanılmadı. Uzun süredir anıt bahçesinde bekleyen malzemeler, anıt içerisinden geçenlerin dikkatini çekerken, kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde yolun öylece bırakılması da tepkilere neden oldu. Düzenleme gerçekleşmeyecekse yollardaki parke taşların neden söküldüğü merak konusu olurken bahçe içerisinde yer alan malzemelerin yağmur yağması durumunda etkilenip etkilenmeyeceği de vatandaşın sorguladığı noktalardan biri oldu. Belediyenin yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarını ağır bir şekilde yürütmesini eleştiren vatandaşlar taşları sökülen anıt yolunun bir an önce yenilerek bakımlı hale getirilmesini istiyor.



Anahtar Kelimeler: 0