TURKUAZ BİTTİ ÜRGÜP BATTI

TURKUAZ BİTTİ ÜRGÜP BATTI

Sivas Belediyesi?nin prestij Projesi?ne Sivas İdare Mahkemesi?nden tokat? Geçtiğimiz yıldan itibaren eski sanayi ile ilgili mahkemeden çıkamayan Belediye hakkında geçtiğimiz ay sonunda verilen kararla eski sanayi bölgesinde uygulanmak istenen Kentsel Dönü

Sivas Belediyesi’nin prestij Projesi’ne Sivas İdare Mahkemesi’nden tokat… Geçtiğimiz yıldan itibaren eski sanayi ile ilgili mahkemeden çıkamayan Belediye hakkında geçtiğimiz ay sonunda verilen kararla eski sanayi bölgesinde uygulanmak istenen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iptal edildiği ortaya çıktı. Bu süreçten sonra esnafın ruhsat talebinde kentsel dönüşümü bahane olarak gösteremeyecek olan Sivas Belediyesi’nin alınan bu mahkeme kararının ardından nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Sivas Belediyesi geçtiğimiz yıllardan beridir eski sanayide sürdürdüğü mücadeleyi devam ettirmek isterken, yine Sivas İdare Mahkemesi’nin kararıyla sarsıldı. Bilindiği gibi uzun süredir eski sanayi esnafı ile Belediye arasındaki anlaşmazlık devam ediyordu. Belediye yetkililerinin hiçbir konuda uzlaşma maksadıyla geri adım atmamasının karşısında eski sanayi esnafı da yargı yoluyla mücadelesini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Sivas İdare Mahkemesi tarafından 2013/1232 sayılı kararıyla birlikte eski sanayi bölgesindeki bazı esnaflar eski sanayi bölgesinde faaliyet gösterdiklerini uzun süredir defalarca Sivas Belediyesi’ne ruhsat talebinde bulunduklarını ancak kentsel dönüşüm nedeniyle reddedildiği gerekçesiyle Sivas İdare Mahkemesi’ni başvuruda bulundular.

Mahkeme verdiği kararda davalı İdare’nin ilgili kararlarla söz konusu sanayi alanının kentsel dönüşüm alanı içerisinde kaldığı ve bu nedenle de iş yeri ruhsatı verilmediğinin savunulduğunu kaydetti.

Ancak Sivas İdare Mahkemesi 25.09.2013 tarih ve E:2012/1213, K:2013/811 sayılı kararlarıyla eski sanayi sitesi hakkında alınan kentsel dönüşüm kararının iptaline karar verildiğinden dolayı dava konusu ret işleminin dayanaksız kaldığının görüldüğünü ifade etti.

Bu durumda dava konusu iş yeri açma ve çalışma ruhsatı talebinin reddine gerekçe olarak savunulan kentsel dönüşüm kararının yukarıda sözü edilen Mahkememiz kararıyla iptal edilmiş olması, ayrıca çalışma hak ve hürriyetinin Anayasayla güvence altına alınan temel haklardan olduğu dikkate alındığında, davalı belediyece sınırları zamanı belli olmayan, yalnızca ileride yapılması düşünülen planlama çalışmalarını belirten belediye meclis kararı gerekçe gösterilerek davacı isteminin reddinde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşıldığı belirtildi.

Sivas İdare Mahkemesi’nin bu kararıyla birlikte eski sanayi bölgesinde uygulanmak istenen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iptal olduğu ortaya çıkarken, Belediye’nin prestij projesi olarak gösterilen Turkuaz Projesi de suya düşmüş oldu.

Eski sanayi ile geçtiğimiz yıldan beri devam eden bu çözümsüzlük sürmeye devam ederken, mahkeme kararlarının birçoğunun Sivas Belediyesi aleyhinde olduğu gerçeği de ortaya çıkmış oluyor. Bu süreçten sonra Sivas Belediyesi yetkililerinin nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor.



AKİL ADAM
11.10.2013 18:30:48
BİZ ZATEN 6 AY ÖNCEDEN MAHKEMENİN BU YÖNDE KARARA VARACAĞINI BİLİYORDUK SU BORUSU DEĞİL TAM 23 SAYFALIK BİLİR KİŞİ RAPORU VARDI AMA BUNU BİLE BİLE MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA HERZAMAN Kİ GİBİ YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDEN TÜCCAR BİR BAŞKANIMIZ VAR MALESEF 4.5 YILDA NASIL OLUYORDA 7 KEZ YILIN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİYORSA İŞTE O ŞEKİLDE TURKUAZIDA ÜFÜRÜYOR ALLAH ISLAH EDER İNŞALLAH NE DİYELİM

mediha öncel
11.10.2013 18:30:09
Ürgüp değil Sivas battı neden mi bugün mahkemeye verin diyen zihniyetin peşinden gidenler yarın o kişiler tarafından dükkanlarından çıkartılacaklar sanırım ama acı olan şu bu şehri Sivaslılardan başka herkes seviyor da bir Sivaslılar sevemedi sevselerdi şehrin gelişmesi ileri gitmesi için herkes elinin taşın altına sokarlardı yarın başlarlar Sivas neden göç veriyor bu şehir neden köy olarak kalıyor diye yakınırlar ordanda kayseri Yozgat tokat derler derlerde derler

ALPYİĞİT
11.10.2013 18:29:28
turkuaz doğan ürgüp ün şahsi yerimi, sizden ne gazeteci olur nede Sivaslı, bölge idare mahkemesi tokatı sizin gibi bulutlu havada uçanlara atmıştır. Ne olur yapılmayınca doğan ürgüpün kaybedeceği ne var, yapılırsa sivas kazanır, bunu anlayamacak kadar uçuk bir akla ancak sizin gibiler sahip olur. SİZİN GAZETECİLİĞİNİZİDE YİTİRDİĞİNİZ BASIN İLKESİ OLAN TARAFSIZLIĞINIZIDA ESEFLE KINIYORUM. YAĞDANLIK OLMAYA DEVAM EDİN, BİRGÜN BEZİRDE ÇEKERSİNİZ.

ali
12.10.2013 10:14:39
çeşitli tarihlerde yine buradan yazmıştım.İlahi adalet nihayet tescillendi ellerine yüzlerine bulaştırdılar çözüm olacak diye eski sanayiyi tam bir karmaşa haline getirdiler 2,5 3 yıldır buradaki esnafın ekmeğine kan doğradılar. bir garibanın canına mal oldular buğün hala 64 iş yerinin kapısında mühür var hiç utanmıyorlar ALLAH tanda korkmuyorlar proje diye ortaya koydukları çiddiyetsiz resim ve bilgisayar görüntüsünden başka birşeyin olmadığı bilirkişi ve mahkeme kararlarıyla tescillenmiş oldu.Bu uğurda harcanan para o hiç belli değil seçimden sonra Allahın izniyle bunların koltuklarını vatandaş elinden alın ca sahsen ben bu paraların kimlere ne kadar ödendiğinin ortaya çıkması için bizzat dava açacağım.Asıl bomba o zaman patlayacak gürsel denen bu herife ne kadar ödeme yapıldığı bu ödemelerin kimler tarafından pay edildiği evel Allah ortaya çıkacak Boylarıyla pislik içindeler çok değil 5 ay sonra bu halk görecek bunların Rahmetli Yazıcıoğlu nun adını kullanarak nasıl bir zevkü safa içine düştüklerini mal varlıklarının kat be kat artırdıklarını çok geçmeden yapanın yanına kalmayacağını anlayacaklar. klasörler dolusu Allahın izniyle seçim sonun da hepsi vitrine çıkacak yaşasın adelet bakalım nasıl kıvıracaklar bu işin için den nasıl çıkacaklar inşallah kendi başlarını yerler

hak hak...
12.10.2013 10:13:27
Bu insanlar yapılmasına karşı değil yapılan hırsızlığa karşılar, yapmaya kalkan hırsıza karşılar. Bazı arkadaşlar bol keseden atıyor kendilerinin 10 cm2 yerleri gitse kıyameti koparırlar. Birde sayın başkanın marifetiyle bu alanda 18 ay içinde ne kadar alan başkalarına pazarlandı delikanlılarsa alan isimleri açıklasınlar rantcı burda tefeci burda hani fakir fukara esnaf korunuyordu. Allah bunların ve diğerlerinin hesabını bu adamdan soracak inşaallah.

MELİKE
12.10.2013 10:14:35
Kardeşim bende iletişim mezunuyum haber nasıl yapılır haberiniz yok. Yine kime ne yazdılar diye bakıyorum sitenize. Bu gazetecilik değil habere kendi yorumunuzu yapamassınız. Sanki tartışma programındasınız. Kardeşim bu meslek böyle yürümez herkese muhalefetsiniz. Siz haberinizi yazın ama şahsi yorumlarını kendinize saklayın. Millete yaptığınız yorumları birde kendinize yapın. Ne AKP ne de BBP ne fark eder önemli olan SİVAS`a yaptığı çalışmalar.AKP döneminde AKP` e BBP döneminde BBP `e yapmadığınız yorum kalmadı. Gazetecinin işi yorum yapmak değil haber yapmaktır.

ahmet
12.10.2013 00:21:27
adam sivası şehir yapmaya çalıştı, köy olmaktan çıkarmaya çalıştı. sivası sevmeyenler sevinsinler. bu olay aynen türkiyenin dünya oyunlarını japonyaya kaptırdığında sevinen chp zihniyetine benziyor.burada türkiye kaybetmişti, şimdi de sivas ve sivaslı kaybetti.

demir
12.10.2013 00:18:30
Bu tamamen Ürgüp`ün hatası. Sen birim fiyatına 1300 tl verirsen , karşında bu kadar direnç bulursun. Metrekaresi en az 4500 tl olması gerekirdi, kaldıki bu bilirkişi raporunda da belirtilmiştir. Ayrıca karşıdaki bit pazarında birim fiyat 8000 tl belediye tarafından verilmiştir. Sen kim aldatmaya çalışyorsun başkan? Eski Sanayiye gelince enkaz üzerinden değerlendir, Bit Pazarında dükkan üzerinden değerlendir. Çok hakka girdin, nasıl ödeyeceksin bunların vebalini? Bu basiretsizlik ve başarısızlık tamamen sana ait, hiç kimseyi suçlama. Bugun istasyon caddesinden 10 metrekara dükkan fiyatı nekadar, iyi bilirsin.

demir
12.10.2013 00:17:35
Burda Sivas kaybetti diyenlerin tuzları kuru elbette. Belediye burda resmen birim fiyat belirlemede hırsızlık yaptı. Ne mahkeme dinledi ne bilirkişi. Kimse burdaki insanların alınterini çalmaya kalkmasın. Hem Başkan ço dürüstse, önümüz kış, ve 5 ay sonra bir seçim var. Sanki yangından mal kaçırır gibi birde ruhsatı olanların dükkanlarını boşaltmaya kalkıyorlar. Günahtır. Hem ne bu acelecilik , bu telaş! İnsanın aklına acaba çıkarlarınız mı var, burdan rant mı sağlayacaksınız diye gelmiyor değil. Bu işi seçimden sonraki ekibe bırakmak doğrusu değil midir?

KÜRŞAT
13.10.2013 14:08:34
Hiç boşuna sevinmeyin şimdi daha güçlü bir kentsel dönüşümle Başkan yıkımlara başlayacak.

uğur yücel
13.10.2013 14:06:39
aldığınız paranın hakkını veriyorsunuz helal olsun size

akil adam
13.10.2013 14:03:10
ADAM SİVASI ŞEHİR YAPMAYA ÇALIŞIYOR ÖYLEMİ,BENCE HİÇ ÖYLE DEĞİL TAPU KAYITLARINDAN BİR ARAŞTIRIN BAKALIMSON İKİ SENE İÇERİSİNDE ESKİ SANAYİDE KAÇ MÜLKİYET EL DEĞİŞTİRMİŞ KİMLER SATIN ALMIŞ ORAY UYGULANMAK İSTENEN PROJEDEN KİNLER RANT ELDE ETMEYE UĞRAŞIYOR .ADAM DEDİĞİNİZ KİŞİNİN DANIŞMANI ( HOCA DEDİKLERİ ŞAHIS)NEDEN BURAYLA UĞRAŞIYOR ACABA.FUAR ALANINDA BECEREMEDİĞİ RANTI BURDANMI KALDIRMAK İSTİYOR. YOKSA GERÇEKTEN SİVAS İÇİN Mİ ÇIRPINIYORLAR ÖLÜMÜ BİLİYORMUSUN ÖLÜM, ÖLDÜKTEN SONRA VERECEĞİNİZ HESABI,SİZ ÖNCE BİR SORUN BAKALIM BAŞKANA İMAR REVİZYONU İÇİN NE GİBİ BİR DANIŞMANLIK YAPMIŞTA BU HOCA EFENDİ TAAA İSTANBULDAN TAAA SİVASA 177 BİN TL DANIŞMANLIK ÜCRETİ ALIYOR YOKSA SEÇİM ÇALIŞMALARINI FİNANS ETMEK İÇİN KILIFMI UYDURUYOR BAŞKAN BEY

hak hak....
14.10.2013 14:02:51
hırsıza karşı hakkını savunmak ve teslim olmamak şuç ise eski sanayi esnafları suçu kabul ediyor. hırsıza direnmeden hakkını aramadan teslim olmak güzellikse memleket severlikse ozaman memleketini sevenler sizler teslim olun bizler böyle güzellik istemiyoruz. Bu kafayla Türkiye`nin içine ettiniz hala uyanmadınız iyi uykular.

yiğido
14.10.2013 14:02:36
Çok şükür orada yapılacak büyük vurguna mahkeme dur demiş durumda...Resmen vurguna niyetlendiler..İnsanalrın rızıklarına engel oldular..Umarım seçimlerde dede bu mirası eline yüzüne bulaştırmış olarak,utanarak giderler..

abcd
14.10.2013 14:07:06
Bunlarin hepsi akp nin yalakaligi başka bi değil.. adamlarin mahkemede ellerinde istediği sonucu cikarirlar.

1071
17.10.2013 11:23:51
sivasa çok büyük hizmet ettiniz kınayı hak ettiniz

bir dost
20.10.2013 10:52:55
olan sivasa oluyor , kaybeden sadece sivas , insanlar kişisel çıkarlar ,siyasal rantlar üzerine düşünüyor , taş koymalar , köstek olmalar bu eksende ,sahipsiz sivasımızın geleceği köy/kasaba görünümünde bir kültür/truzim kenti olacak herhalde, mesela taşhan butik otel tarzında dizayn edilse ne kadar güzel olurdu

Kürşat
20.10.2013 10:50:26
Sayın Ürgüp seçimden 6 ay sonra battı, 25 yıldır belediye başkan kadrolarını ve hizmetlerini takip ediyoruz, gördüğüm en başarısız ekip ve haliyle en başarısız çalışma.Birde gözgöre göre reklamlarla sivas halkını yanıltmaya çalışıyorlar (40 yılda yapılamayanı 4 yılda yaptık) Ne yaptıniz, kendinize ait hangi projeyi gerçekleştirdiniz? Paşa Bahçe Sami bey, aksu Sami bey, mezarlıklar Sami bey, bölge parkları Sami bey, Parke taşı fabrikası Sami bey, arıtma Sami bey, doğal gazı hatları Sami bey, Gıfa bankası Sami bey, Asfalt-kaldırım Sami bey, kent meydanı Sami bey , Toplu taşıma Sami bey, Su sorununa köklü çözüm Sami bey ve sayamadığım bir çok proje.Allah Sami bey ve ekibinden binlerce kez razı olsun...

KÜÇÜK kürşat iyi oku
21.10.2013 17:45:11
sıcak çermikte sami aydınındı onu yazmamışsın.terminal,hanımlar kültür merkezi,terminalde sami aydın yaptı bunlarıda yazmamışsın,tıbbi atık tesisini,muhsin yazıcıoğlu bulvarı ve spor tesislerinide sami aydın yaptı bunlarıda yazmamışsın.imar revizyonu, sevgi evleri,hayvan barınağınıda sami aydın yaptı ne çok sami aydının yaptıklarını yazmamışsın.kurt deresi vadi park,şehitler parkı,necmettin er bakan bulvarı ve alparslan bulvarlarınıda sami aydın yaptı bunlarıda unutmuşsun yazmayı.doğan ürgüp ne yaptı paşa fabrikasını 5 kat büyüttü,mısmılırmakğı çok ucuza yaptı hayat ağacı derneğini 4kat büyüttü doğan ürgüpte çoz az iş yapmış.tabi anladıysan.

58
22.10.2013 10:52:33
AKİLADAMA VE KÜRŞATA bir kaç sorum olacak adam gibi cvp verirler yoksa kıçına bakmadan kaçarlar kentsel dönüşün diye bir şey var istanbul ve başka illerde haklı veya haksız yıkım oldu neden mahkeme doğru karar vermiyor sivas içinmi geçerli bu?sanayide yıkılan dükkanların sahipleri salakmı sence?aksuyu yaparak sanayinin kalkmaması için sami bir kazıkmı çaktı yoksa?otobüsleri tekelleştirip hiç bir şehirde kent kart diye bir şey yokken sami sivaslıyı ikinci bir para için kazıkladımı yoksa?karşıyaka köprü çıkışlarını istimlak yapmadan köprüyü yapıp belediyeyi mecbur kılıp fazla para ödeyerek zarar ettirmeyimi sağladı sami? veya o köprü kimlere hizmet için yapıldı bakıyorum mahalleyle ilgisi yok sence? yeni yapılan hastanenin yerinin çürük olmasına rağmen maliyeti kadar beton kazık çakıp inşaatı devam etmesi acaba neler döndü orada?terminali taşımak için yırtılanlar bölge trafiğin orda ne dolaplar döndürdü?bu imar revizyonuna karşı çıkanlar ne gibi bir çıkar bekliyorlar bunları biliyormusun? bu zihniyet ve öncesi sivası yönetmeye başladıklarında milletvekili sayısı 7 taneydi şimdi kaç tane neden oldu biliyormusun?bölge müdürlükleri vardı dikim evi vardı askeri hastane vardı telekom tedaş vardı burada çalışan kişiler nerelere gitti nufüs bundan düşmüş olmasın?bir 100 milyon konusu vardı arıtmayla ilgili seninki sami yani açıklama yapmadı?eski köy garajlarında bir şeyler olmuştu belediye seciminden sonra 400 milyar bağış konusu vardı atv ye çıktı doğan bey sordu hiç kimse açıklama yapmadı sen ne dersin?sıcak çermiği kalın belediyesine bırakırken hiç tepki yapmadınız hesap ne diye sorsaydınız şimdi ne oldu?su sorununu sami nasıl çözdü senelerdir yapılması beklenen barajı samimi yaptı yoksa?sen sivasa belediyeyi boş ver iktidarın yaptığı bir hizmet söylesene hastane taa 2002 söz verildi stad aynı tarih elalemin şehri 2-3 leri yaptı sende çıkmış yalakalık yapıyorsun sence normalmi?bir ben bir CHP kalsa oy vermem adamlar zamanında bir şeyler yapmışta seninkiler satarak taşıyarak bitiremiyorlar yanlışmı?kısacası ne zaman bu bizim sahipsiz sivasta fanatiklik hani AKP geçlik kolları bşk nı çıktı açıklama yaptıya biz ne dersek yazmak işime gelmedi aday olarak ne gösterirsek bizim taraftar desteklemk zorunda dedi ya bu gibi zihniyet bitmediği sürece bir adım ileri gitme olmaz elin illerinede hep gıptayla bakarız sence yanlışmı?belediye başkanına yüklendiğin kadar iktidara yüklensen daha iyi olur bence belediye başkanını bu iktidar bizi depeleyecek korkusuyla iyi engellediler bunuda sivaslı iyi gördü İNŞALLAH GEREKEN YAPILACAK.

Kürşat
22.10.2013 11:13:51
ufak tefek işleri yazmadım buraya ayrıca hayvan barınağı sami bey döneminde başladı, sevgi evleri ni sosyal politikalar bakanlığınıñ projesi.Yapılan yol ve kaldırımlar ve bölge parkları bunlar başlamış projeler daha önce benzerleri yapılmış bunları siz hizmettenmi sayıyonuz Ürgüp ve ekibi proje üretmekten yoksun, daha önceki peojelerin taklidini yapmaya çalışan onuda yapamayıp bilboardlarda resimlerle yaptık diye vatandaşı yanıltmaktan öteye gitmeyen projeler bunu tüm sivas halkı biliyor ve 30 Mart yerel seçimlerde cevabını verecek sayın ürgübün oy oranı % 10 ancak zorlar.

kürşat
22.10.2013 09:44:30
30 martta kim kaçacak kim hesap verecek buradan paylaşırız.Ayrıca baraj yıllardır yapıldı yapılacak ama bir türlü olmadı ve sonuçta Sami bey döneminde hızlandı ve tamamlandı aynı doğalgazda olduğu gibi, ayrıca sanayi esnafını git konuştur bu yönetime duamı ediyolar bedduamı ? Sayın ürgübün kendine ait bir tane projesini söle sen.Yok kurt deresi diyo resimleri var kendi yok ki zaten park bahce oda yapılmış gibi meydanda reklamı yapılıyo...

hak hak
23.10.2013 09:58:16
Adamın aklı fikri götürmeden yana. ESki sanayi ile ilgili askıdaki planıda malı götürmek üzere yapılmış bir çalışma. Sanki bilirkişiler, hakimler aptalda başkan ve evanesi uyanık. Neyin ne olduğu belli olmayan şeffaf olmayan proje, oda yargıya gider. Bu adamın Sivas`a ve insanlara yaptığı eziyetten başka birşey değil. Kardeşim kendin dürüst ol ve dürüst insanlarla çalış saten bittiniz bari görevden erdemli şekilde ayrılın.

murat
30.10.2013 09:30:30
birde akil adam çıktı,sanki millet düşünme ve görme özürlü?biri de burda peydah olmuş.pislik içinde yaşamayı seven akiller...

murat
9.11.2013 18:07:06
ben başka bir şehirde mi yaşıyorum acaba ?kürşat sen önce başkasının ismini kullanmaktan vazgeç sonra yorum yap.doğru herşeyi sami aydın yaptı.bizim mutfakta ki tezgahı bile .

misafir
14.11.2013 17:35:04
akp liler güzelliği sevmezler sırf muhalefet olmak için yaptırmıyorlar aslında içleri gidiyorda ,,,nerde bakanlar vekiller ,,hani kentsel dönüşümdü. niye sivasta yok,,,

pasam
10.12.2013 11:44:39
sivasın aklı olsa bakandan radar kayıtlarını sorar yetımlerın hakkını sorar acaba askerıye ismete baglı degılde bızmı yanlış bılıyok