TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPTI

TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPTI

Ekonomi, Mülteci, Sistem, Ayrıştırma söylemleri çöktü. Doğru Zaman Doğru Adam sloganı ile Erdoğan yine kazandı...

İlimizde 28 Mayıs 2023 seçimleri 2. turu Recep Tayyip Erdoğan'ın ezici üstünlüğü ile %73,09'a %26,91 olarak sonuçlanırken ülke genelinde Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu %52 oy alarak %4 yani yaklaşık 2 milyon oy geçerek tekrar Cumhurbaşkanı seçilmeyi başardı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı yine Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Millet iradesi sandığa Recep Tayyip Erdoğan olarak yansırken muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabaları yetersiz kaldı. Seçmene göre en büyük hatanın millet ittifakı olarak kurulan masadaki partilerin oylarının karşılığından fazla ve istenmeyen isimlerden oluşan vekil adayları ile meydana çıkmaları olurken Erdoğan seçim sonrası ilk konuşmasını Üsküdarda ki konutunun önünde otobüs üzerinde yaptı.

Erdoğan yaptığı konuşmada millete teşekkür ederken Kemal Kılıçdaroğlu'nu yanlış hesap uzmanı olarak nitelendirirek bir önceki seçimlerdeki CHP'nin koltuk sayısı ile şimdiki koltuk sayısıyla eleştirdi.

İlimiz merkez ve ilçelerinde İmranlı ve Divriği haricinde ezici üstünlükle Recep Tayyip Erdoğan ismi çıkarken İmranlı ve Divriğide ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun üstünlüğü sonuçlara yansıdı.

 



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPTI