TÜRKÇE SEVGİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

TÜRKÇE SEVGİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

TÜRKÇE SEVGİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Dünyanın en zengin dili olan Türkçe, yeni nesillere sevdirilerek daha da güç kazanıyor. Yeryüzünde en çok konuşulan dillerden biri olan Türkçe, atasözü, deyim ve şiirlerle de muhteşem bir canlılık göstermeye devam ediyor. Sivas?ta bu bağlamda Türk Edebiyatının en önemli şiirleri öğrenciler tarafından ustaca yorumlandı.

Yeryüzünde en çok konuşulan en canlı ve en zengin dillerin en önemlilerinden biri olan Türkçe, duyarlı eğitimciler tarafından her saniye yeni etkinliklerle perçinlenmeye devam ediyor. Dilimizin canlılığının korunması ve yabancı kelimelerin etkisi altına girmemesi için öykü, atasözü, deyim ve şiir çalışmasına ağırlık verilmesi gerektiğini dile getiren eğitimciler, mutlaka her an yeni çalışmalarla Türkçe?ye katkı sunulması gerektiğini dile getiriyorlar.

Bu temel düşünce ile Sivas Merkez Danişment İlkokulu SEKAP kapsamında, ilkokul 2.sınıf seviyesinde şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Büyüklere taş çıkaracak oranda çok önemli başarı gösteren öğrenciler, sanata ve edebiyata da bu vesileyle ilk adımı atmış oldular.

Türk Edebiyatı?nın en önde gelen şiirleri ustaca yorumlayan öğrenciler, tadı damakta nezih anlara imza attılar.

Başta Arif Nihat Asya?nın ?Bayrak? şiiri olmak üzere bilinen çok önemli şiirlerde ustalık gösteren öğrenciler, sene sonunda da yeniden bir şiir dinletisi yapmayı hedefliyor.

Fon Müziği eşliğinde gerçekleştirilen şiir dinletisi sonrasında heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, Türkçe sevgisi için yeni çalışmalara yeniden kolları sıvadılar.

Güzel Şiir Okuma Yarışmasına katılan bütün öğrenciler öğretmenleri tarafından ödüllendirildi.

Birinciye, ikinciye ve üçüncüye spor ayakkabısı verilirken, yaklaşık yirmi öğrenciye de kitap hediye edildi.



Anahtar Kelimeler: 0