Türk Eğitim Sen`de Lale Devri

Türk Eğitim Sen`de Lale Devri

Bir zamanların yeri göğü inleten sivil toplum birlikteliği olan Türk Eğitim Sen, deyim yerinde ise Lale Devrini yaşıyor. Eğitimde birçok değişim yaşanırken, buna sönük açıklamalarla tepki gösteren sendikanın, üye kayıpları ise devam ediyor.

Bir zamanların yeri göğü inleten sivil toplum birlikteliği olan Türk Eğitim Sen, deyim yerinde ise Lale Devrini yaşıyor. Eğitimde birçok değişim yaşanırken, buna sönük açıklamalarla tepki gösteren sendikanın, üye kayıpları ise devam ediyor...

 Sivas’ın en köklü sendikalarından biri olan Türk Eğitim Sen deyim yerinde ise “tıp oynuyor.” Sivas’ta birçok okul idarecisi görevden el çektirilirken, bunların hangi maksatla el çektirildikleri bilimsel olarak sorgulanması iktiza ederken, Türk Eğitim Sen yöneticilerinin İstasyon Caddesi yürüyüşleri ise hız kesmiyor. Türk Eğitim Sen idarecilerinin yavan hareket tarzları nedeniyle hemen hemen her gün üye kayıplarının yaşanmasının kaygı verdiğini ifade eden duyarlı pek çok üye, böyle giderse Sivas’ta sadece Eğitim Bir Sen’in kalacağını dile getiriyorlar.

Sivas Türk Eğitim Sen’in Musa AKKAŞ’lı zamanlarında yeri göğü inleten bir profesyonel organize ile yol aldıklarını vurgulayan üyeler, eski günlere bu sendikanın hasret kaldığını ifade ediyorlar.

Muhalefet eksikliğinin hissedildiği illerin başında Sivas geliyor. Eğitim anlamlı eski zamanlarda dirayetli duruş gösteren Türk Eğitim Sen’in, son zamanlardaki içine doğru daralması üyelerinden tepki alıyor. Meydanların sendikasının son hali eleştiri alıyor.

Yetkili sendika olmasa dahi, yetkili sendika gibi hareket eden Türk Eğitim Sen, eleştirileri ile kamuoyunun gönlüne su serperken, bundan bu aralar uzaklaşması anlaşılamıyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda