TURESAŞ GENEL MÜDÜRLÜK OLMALI

TURESAŞ GENEL MÜDÜRLÜK OLMALI

Peker; "TURESAŞ'ın Mahalli piyasayada katkısı düşünülerek aktivasyon noktasında gereksiz bürokratik engeller ordadan kaldırılması gerekir ve acilen önceki Konumu olan  Genel Müdürlük  olarak hizmete geçirilmeli."

Turesaş'ın elinden alınan genel müdülüğünün tekrar iade edilmesini isteyen Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Seçilmişler, atanmışlar ve iş adamlarına seslendi.

Peker yaptığı basın açıklamasında;

"1939 Yılında kurulan o zamanki adı Cer atelyesi  daha sonra sidemas sırayla Tüdemsaş en son Türasaş Sivas Bölge Müdürlüğüne çevrilen Türkiyede Demiryolu çeken çekilen araçların Vagon imali ve Tamiri yapan Bu güzide kurum Yapımına bir kaç ay içinde başlayacak olan Boji üretim fabrikası ile eski günlerine dönme noktasında olumlu çalışmaların olduğunu görmekteyiz Başta Bölge Müdürü Sayın Atanur karadağ ve ekibinin öz veri ile çalıştıklarını görüp ve Sendikamız Genel merkezi olarak teşekkür ediyoruz ve her platformda destekliyoruz. Türasaş işin  elini taşın altına koyan Başta Bölge Müdürü Müdür yardımcıları ve Tüm türasaş personeline şükranlarımızı bildiriyoruz.

TÜRASAŞ BÖLGE HEMEN GENEL MÜDÜRLÜK KONUMUNA GEÇİRİLMELİ

Çağımız yerinden yönetim çagıdır tedarik  yapılacak malzemenin hızlı alımı  üretime kazandırılması  Mahalli piyasayada katkısı düşünülerek aktivasyon noktasında gereksiz bürokratik engeller ordadan kaldırılması gerekir
acilen önceki Konumu olan  Genel Müdürlük  olarak hizmete geçirilmeli.

İlimizin kangren olmuş işsizlik sorununa neşter olacak tek Kurum Türasaş Bölge Müdürlüğüdür.

Çok yakında Boji üretimine başlayacak Kurumun ilk etapta 240 işçi kadrosu alınacak olması Sivas için önemli bir kazanımdır.

Gerekli düzenlemeler yapıldığında eskiden oldugu gibi günde çeşitli ebatlarda bir yada iki vagon üretimi yapılabilir. Tüm sivas Milletvekillerimden ,Bürokratlarından, İş adamlarından talebimiz Türasaş Bölge Müdürlüğüne iş bulmalarıdır 

Yönetim Noktasında Gerekli bilgi ve Beceriye Sahip olan Bölge Müdürü sayın Atanur Karadağ beye ve yönetimine her zaman Sendika olarak destek olacağımızı bildiriyorum. Önce Vatan Önce Kurumumuz diye bir Sendikayız Mevcut Sendikalardan Farkımız budur.
Şu anda  Sivas mahalli piyasasına 50 milyon tl  sıcak para akışı olmaktadır işçi memur ücretleri  ve üretimden gelen kazanç  budur. şu an 2000 kişiye iş alanı olacak kapasitemiz bulunmaktadır  Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan lastik fabrikası, Demirhane Üretime açıldığında üzerine Boji üretim fabrikasında eklediğimizde Büyük bir kitleye istihdam alanı olacaktır.

Sonuç olarak Türasaş sivasın incisidir diyoruz." dedi.



Anahtar Kelimeler: TURESAŞ GENEL MÜDÜRLÜK OLMALI