TÜDEMSAŞ?A BASKIN 21 GÖZALTI!

TÜDEMSAŞ?A BASKIN 21 GÖZALTI!

TÜDEMSAŞ?A BASKIN 21 GÖZALTI!

TÜDEMSAŞ dün sabaha operasyonla uyandı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2009 yılındaki ihalelerde usulsüzlük yaptıkları iddia edilen 21 kişiyi gözaltına aldı. Üst düzey yöneticilerle birlikte ihaleleri alan müteahhit firmalardan da bazı isimlerin gözaltına alındığı bilgisine ulaşılırken, bu ihalelerle ilgili evraklara el konulduğu ve sorgulama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ)`ye düzenlenen operasyonda geçmiş dönemlerde ihalelerle ilgili sorunlar nedeniyle 21 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda TÜDEMSAŞ?ta görevli üst düzey yöneticilerinde olduğu öğrenilirken, bu kişilerin sorgulama işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle 21 kişi gözaltına alınarak bazı evraklarına da el konuldu.

Devlet Demir Yolları`na vagon üretimi yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş.(TÜDEMSAŞ)`ye sabah saatlerinde operasyon düzenlenen operasyonun 2009 yılındaki usulsüzlükler olduğu bilgisine ulaşırken, gözaltına alınanlar arasında Genel Müdür Yardımcısı, Mali İşler Daire Başkanlığı ve Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanlığı gibi birimlerden yöneticilerin bulunduğu bilgisine ulaşılırken, ayrıca iş yaptırılan müteahhit firmalardan da bazı isimlerin gözaltına alındığı ifade edildi.

Geçmiş dönemlerdeki ihalelerdeki usulsüzlük iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında üst düzey görevlilerin de bulunduğu 21 kişinin Emniyet Müdürlüğü`nde sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: 0