TSO`DA iLK ZAFER NiGHT CLUP KAPANIYOR

TSO`DA iLK ZAFER NiGHT CLUP KAPANIYOR

TSO`DA iLK ZAFER NiGHT CLUP KAPANIYOR

Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleriyle ilk defa şehir yakından ilgilenmiş, oy veren tüccar ve sanayiciler artık odalarının takipçisi olacaklarını ortaya koymuşlardı. STSO`nun üyelerinin hakkını koruyan, gelişmeleri için çaba sarfeden, şehrin sorunlarına eğilen bir Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmesi için gösterilen mücadele ilk meyvesini verdi. STSO`nun çatı katında oluşturulan kimine göre meyhane, kimine göre Night Clup olarak alkol satışı yapan ÇATI 1 restaurantla ilgili olarak kapatma kararı çıktı.

Zeki Bulut yönetimindeki muhalif grubun ilk meclis toplantısında verecekleri önergenin kulislerde yankı bulması, mevcut yönetimin erken davranmasına ve hızlı bir şekilde kapatma kararı almalarına neden oldu. Gazetemizin ve yazarlarımızın ısrarla dile getirdikleri STSO`da ki alkol satışının sonlandırılması yerini buldu. STSO seçimleri sonrasında Osman Yıldırım ve ekibinin kazandığı Pirus Zaferi sonrası mağlubiyetten galibiyete koşan Zeki Bulut ve ekibinin, göstermiş oldukları muhalif duruşun ilk meyvesi yenmiş oldu.

Yüzü şehre, üyelerine, insanlara bakan ve bunlardan aldıkları güçle TSO`da büyük bir güç haline gelen 25 delikanlı şimdi ilimizin en büyük ve önemli Sivil Toplum Kuruluşunun güzel çalışmalara imza atması yönünde, kişisellikten kentli bakışıyla tüm üyelerini kucaklayan bir yapının oluşması için çaba sarfetmesi bekleniyor.

ÇATI Restaurantın kapanmasıyla başlayan yeni sürecin ikinci adımında ise, TSO`da öncelikli olarak başkan Osman Yıldırım`ın kendi ağzı ile dile getirdiği zimmet suçlaması ve zimmet suçlamasında bulunduğu kişilerden birini kendi listesinde yazmış olduğu üst kurul delegeliği ile ilgili olayların açığa kavuşturulacağı çalışmanın başlatılması. Karşılıksız alınan faturaların açıklığa kavuşturulması ve savcılık soruşturmalarının başlatılması, çay parası olarak nitelendirilen AB hesaplarının incelenmesi gibi konuların ivedilikle açıklığa kavuşturulması bekleniyor..

Bununla birlikte artık başkan Osman Yıldırım`ın STSO`da başlayan yeni dönemde yönetimiyle birlikte üye ziyaretlerine başlaması, sorunları bire bir dinlemesi hem tüccar hem sanayicinin kalkınması yönünde adımlar atması bekleniyor.

Gücün kişilere dayalı olmadığı, kuruma ait olduğu ve var olan bu gücün şehre aktarılması yönündeki atılacak en büyük adımlardan bir tanesi de artık STSO`nun planlanmış bir şekilde sosyal sorumluluk projelerinde rol alması gerektiği dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: 0