TOBB ETÜ NEREDE?

TOBB ETÜ NEREDE?

Sivas?a kurulması düşünülen TOBB Üniversitesinden ses seda yok. Seçim zamanı bunu ağzından düşürmeyen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım?ın, gelinen aşama hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Adı ve kendi meçhul bir üniversite

Sivas’a kurulması düşünülen TOBB Üniversitesinden ses seda yok. Seçim zamanı bunu ağzından düşürmeyen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım’ın, gelinen aşama hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Adı ve kendi meçhul bir üniversite mi konuşuluyor soruları akıllardan çıkmıyor.

Sivas ekonomik darboğazı bir türlü aşamıyor. Şehrin ekonomi beyni olan STSO’dan ses seda çıkmazken, yaşanan oda seçimleri sonrasında büyük atılım yapacağını dile getiren Osman Yıldırım’ın, ortalarda gözükmemesi dikkatlerden kaçmıyor.

Seçim zamanında TOBB ETÜ hakkında sık sık beyanat veren Yıldırım’ın, gelinen aşama hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Sivas ikinci üniversiteyi konuşurken, yıllardır dillerde dolaşan TOBB ETÜ ile ilgili bitirici adımların olmaması enerjiler heba mı ediliyor sorusunu akıllara getiriyor.

Kayseri ve Malatya devasa adımlarla bir dünya şehri olmaya doğru ilerlerken, Sivas Sanayi Odasının geçtiğimiz günlerde aidatını ödemediği iddia edilen birkaç üyenin üyeliklerinin silinmesine yönelik tartışma şok etkisi oluşturdu. Başka iller dünya şehri olurken, Sivas TSO’nun yavan gündemlerle kamuoyu gündemine gelmesi şaşkınlıkla izleniyor.

2023 Vizyonu konusunda slaylatlar haricinde odanın ne yaptığı da merak edilirken, İkinci Üniversitenin konuşulduğu şu günlerde STSO’nun kamuoyuna bilgilendirici bir açıklama yapması ümit ediliyor.

Seçimin geçmesine rağmen, derinlikli icraatler içinde olması iktiza eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının “köfte tescili” dışında dev adımları da atması bekleniyor.