TIP FAKÜLTESİNDEN TİP FAKÜLTESİNE

TIP FAKÜLTESİNDEN TİP FAKÜLTESİNE

Tıp fakültesinin akreditasyonu geçen hafta iptal edildi. 20 yıllık emek çöpe gitti.Tıp kökenli olmayan dekan Ahmet Alim ve güç kaybeden (hoca eksikliği) fakülte . Tıp öğrencileri ayaklanmış, birçoğu gitme planında utanç duyulmalı.

1974 yılında kurulan Cumhuriyet Üniversitesinin ismi ile aynı orantılığı yakalayamayan yönetim yaklaşımları ile kan ve itibar kaybetmeye devam ediyor.

Siyasetin, Ticaretin, Akraba ilişkilerinin zirve yaptığı şehrimizin en önemli olması gereken eğitim kurumunda yaşanan liyakatten uzak, adaletin mumla arandığı konumda olmasının zararları gittikçe yüzümüze vurmaya devam ediyor.

En eski fakültelerden birisi olan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi liyakatsız Temel Tıp öğretim üyesi atamalarından sonra ve Biyolog Dekan Ahmet Alim'in kent konseyinden vakit buldukça uğradığı fakültede bir sahipsizliğin yaşanmasına en büyük etken.

Her geçen sene bir alt lige inen tıp fakültesi TİP fakültesine dönüştürülmek üzere veya isteniyor.

Liyakat sahibi doktorlara saygı duymakla birlikte bu sahipsizlik ve vurdumtuymazlıklar karşısında susmaları kafalarını kuma gömmeleride üzerinde durulması gereken en önemli sorunların başında geliyor.

Her fakültede liyakatsizliğin ve neopotizmin ülke klasmanınında gittikçe üst lige yükselmesine Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Alim'de yiğeniyle katkıda bulunmuştur. Soy isimlere bakıldığında da aile fertlerini fakülte gezmelerinde yapan Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi akrabalık ilişkilerinde normalin çok üstünde zirve yaparak örf ve ananelerimize de katkıda bulunmaktadırlar.

Akreditasyon programında düşürülen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinin öncelikli sebebi yönetim yanlışları veya yönetememe üzerine kurulu bir sistem içerisindeki çıkar ilişkileri üzerine kurulu olan bir sistemin oluşturulması.

Yaşanan bu 20 yıllık emeğin çöpe atılmasının sebeplerini 5 soru ile sorarken hem hafızaların canlanmasını hem de acınacak halde iken düşülen duruma yönelik tespitleri ortaya koymak gerekir.

  1. Kent konseyi kadın kollarının Ahmet Alim Bey'e Sayın Başkanım projelerimizi aksatmayalım diyerek Tıp fakültesi yerine kent konseyine katkı yapması.
  2. Ahmet Alim'in yaklaşan rektör ataması sebebi ile tüm enerjisini rektör olabilmek adına harcamasımıdır. Yakın çevresine artık rektör olma vaktim çoktan gelmiş diyerek dost sohbetlerinin sayısını artırmasımıdır…
  3. Liyakat esasına dayanmayan atamalar sebebiyle Tıp Fakültesinden ayrılan hocaların arkasından giden gitmiştir daha iyilerini alıyoruz yaklaşımımıdır…
  4. Dekan atamalarında fakülte manevi gücünü yükselten ilahiyat kökenli hocaların henüz Tıp Fakültesine ayak basmamalarındanmıdır? Bu açığı daha öncesinde mimarlık ve hukuk fakültelerinde dekan vekilliği yapan Ünal Kılıç ile karşılayabileceğinin farkında değilmidir…
  5. Ahmet Alim'in bizim akreditasyona ihtiyacımız yoktur. Bizim kalitemiz ortadadır. Hatanemizden Kayseriye halen itina ile hasta sevki yapılmaktadır. Böylelikle Kayserinin gelişmesine bir komşu olarak katkı sağlamaktayız. Buda bir akreditasyon yönetmi değilmidir dediği ve bu inançla çalışmaktamıdır?


Anahtar Kelimeler: FAKÜLTESİNDEN FAKÜLTESİNE
GALİP SÖNMEZ
4.10.2023 07:39:22
Üniversite son iki dönemdir devamlı yükseliş içinde ,devamlı basamak atlıyor. Fazla uzun zaman sürmez en başarılı ilk 5 veya ilk 10 içine girer diye tahmin ediyorum.

CEZMİ EROĞLU
4.10.2023 10:12:35
Yapmadıkları tek zarar tıp fakültesini kapatmaktı, onu da yaptılar, artık huzurlu bir şekilde görevlerini bırakabilirler. Helal Olsun!

ÖZCAN ERDEM
4.10.2023 12:50:43
Sivasımıza gerçekten yazık oluyor, kişisel kin nefret hırs uğruna koca üniversite heba oldu gitti. 20 senede toparlayamayız daha. Sevinsin Alim ve Ünal.

Sarı saçlı
4.10.2023 17:04:35
Ya bu nasıl iş nasıl bir üniversite şehrin siyasileri üniversiteyi sadece adam aldırma yeri olarak gördunuz. Sekiz yıl bir ilahiyatçı nin yontecegi üniversite böyle olur. Ondan onceki rektör Kocacık da bu ortamın hazırlayıcısı. Elinize sağlık mahvettiniz tıp fakültesini de üniversiteyi de.

Muzaffer Demirel
5.10.2023 18:29:49
İmamların yönettiği üniversite böyle olur. Liyakat hak getire. Tıp fakültesinde adam yok gibi imamlıktan geçip biyoloji okuyanı tıp fakültesinde dekan yaparsanız olacağı bu. Bunların ufku ne ki, yönettiği üniversitenin geleceği ne olsun. Bu ekibin yaptığı tek şey fitne fesat

Cevder Ağar
8.10.2023 22:11:14
Bu olayda fatura Sivas siyasetçilerine yazar, bu rektör ve ekibinin Sivas düşmanı olduğu belli olalı 7 sene oldu, halen oradalarsa İsmet yılmaz başta olmak üzere bunları koruyanları da sorgulamak lazım