Teşekkürler YILMAZ!

Teşekkürler YILMAZ!

İşletmecilik anlamında adeta yıllardır dökülen Kangal Balıklı Göle artık bir alternatif geliyor. KALKIM için çok önemli yatırımların hayata geçeceği bilgisine ulaşılırken, Batı standartlarında bir turizm merkezinin burada hayata geçeceği bilgisine ulaşıld

 

Kangal KALKIM´da bulunan Balıklı kaplıca turizme kazandırılmak için gün sayıyor. Çok kaliteli olan KALKIM, KANGAL ve Sivas´ta bir numara olarak biliniyor. Bakan İsmet YILMAZ´ın desteği ile Kalkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir turizm merkezi olacak olan Kalkım için Bakan YILMAZ´ın 5 milyon ödenek ayarladığı bilgisine ulaşıldı.

SİVAS´ın TBMM´deki gururu İsmet YILMAZ Kangal Kalkım Balıklı Kaplıcası için 5 Milyon TL´lik ödenek tahsis etti.

Son yıllarda yoğun olarak çalışmaların devam ettiği ve son aşamaya gelinen Kalkım´a Bakan İsmet Yılmaz´dan çok önemli bir destek geldi. Bakan Yılmaz´ın girişimleri sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan 2016 yılı yatırım programında kullanılmak üzere 5 Milyon TL´lik ödenek aktarımı yapıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Kalkım Balıklı Kaplıca Termal Merkezi alt yapı uygulamaları için 2 Milyon TL ve Termal Turizm Merkezi içme suyu hattı yapımı için de 3 Milyon TL olmak üzere toplamda 5 Milyon TL´lik ödenek tahsis edildi.

Bakan İsmet Yılmaz´ın girişimleri sonucunda sağlanan ödeneklerle birlikte Kalkım Balıklı Kaplıcası´nın da bu yıl yapılacak çalışmaların ardından yatırıma açılmış olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın yatırım programında yer alan Balıklı Kaplıca Termal Merkezi alt yapı uygulamaları ve içme suyu hattı yapımı için Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihaleye çıkılarak, işlerin yaptırılacağı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz´ın Bakanlığı süresince ilimiz genelindeki girişim ve hizmetleri Sivas halkının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Kalkım´da kaynak koruma raporu, işletme ruhsatı işlemleri ve kamulaştırılmaya esas olmak üzere jeolojik ve jeoteknik etüt raporu çalışmaları tamamlandı. Halen işletilmekte olan Kangal balıklı kaplıcada bulunan ?Doktor balıklar? ile aynı türden olan balıkların bulunduğu Kalkım Kaplıcasının imar planları tamamlanmış olup Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanması bekleniyor. İşletme projesinde konaklama, kür merkezi ve kür parkı birimlerinden oluşturulması planlanmakta olup, yap ? işlet ? devret modeli ile jeotermal tesisler yaptırılacak.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Teşekkürler YILMAZ
taner
23.05.2016 00:25:52
İŞTE BU, HELAL OLSUN BAKANIMIZA, AMA ÖZEL DEĞİLDE DEVLET YADA BELEDİYE ÇALIŞTIRMALIDIR,AKSİ DURUMDA CAZİBESİ KALMAZ FİYATLAR YİNE UÇAR,

METİN
23.05.2016 00:34:52
kangal balıklı çermikte fiyatlar uçmuş , Allah düşürmesin, beş yıldızlı otelden pahalı, kesinlikle alternatif şart, bakanımızdan Allah razı olsun, kalkım hemen faaliyete geçmelidir,

umut bulut
25.05.2016 20:42:16
uğraş verdikleri konuya bak . sanki ülke meselesi olmuş başıma . sivaslılarda buna minnettar yapmasaydı ne olurmu hallerimiz . yazık tek kelimeyle . sivas postası gazetesi tarafsız ol artık . sanene siyaseten sen kendi işini yap . siyasetçiyi övmek iş değil tenkit etmektir yalakalık değil . benim yazılarıma da sansür getirme arkadaş .

tolga
26.05.2016 01:28:50
HELAL SANA SİVAS POSTASI, gerçekten önemli bir, konuyu ele almışsınız, bu konu çok önemli, bakanımız inşallah bu işi acil bir şekilde ele almalı ,,