TECRÜBE ABİDESİ VALİ

TECRÜBE ABİDESİ VALİ

TECRÜBE ABİDESİ VALİ

Peşinen şunu söyleyerek yazıma başlamak istiyorum. Bunu ne bir övgü ne de kaba tabiriyle yalakalık olarak düşünmeyin. Yeri geldiğinde eleştiri yapacağımdan da şüpheniz olmasın. Sadece hak sahibine hakkını teslim etme amacı taşıyan ve  Marifet İltifata  Tabii olduğu düşüncesiyle hareketle kaleme alınan bir yazıdır. Emin olun inanmadığım hiç bir cümleyi yazmadım. Katılmaya da bilirsiniz.

Geldiği günden itibaren verdiği görüntüye bakıldığında mütevazi, güler yüzlü, sempatik, umursamaz görünümlü, sevecen ve alışılmış Vali profilinden uzak aramızdan birisi gibi görülüyor. Sıra dışı bu Vali görünümü ilk bakışta bize bir önceki Valimizi hatırlattı. Gerçekten kişilik olarak onu da çok sevmiştik. Ancak makamından beklenen şeylerin büyük bir kısmını yerine getiremediği düşüncesiyle eleştirilmişti.

 Haklı olarak İyi Vali olmakla İyi İnsan olmak arasında bir tercih yapılsa sanırım bizim insanımız `İyi Vali olsun`  görüşünü taşır diye düşünüyorum.

İşin doğrusu bende Valimizin çok iyi bir insan olduğu konusunda hemfikirim. Ancak iyi bir Valilik yapıp yapamayacağı noktasında endişelerim vardı. Gözden uzak duran,  gündemde olmak istemeyen, iş ve işlemlerde acele etmeden sessizce hareket eden, sanki bütün işleri Vali Yardımcıları üzerinden yapıp detayları bilmeyen, ilgisiz, riske girmeyen bir yapıda birisi olarak düşündüm. Ancak bazı görünüşler aldatıcı olurmuş. Kabul ediyorum valimiz bizi yanılttı. Öyle ki son Gezi Parkı eylemlerinde başta Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve güvenlik mensuplarımız adeta tereyağından kıl çeker gibi sessizce olayları geçiştirmeyi bildiler.Ne eylemcilerin ne  güvenlik mensuplarının kılına zarar gelmedi. Bununla beraber maddi ve manevi de  hiçbir tahribat yaşanmadı. Bu olayları basit bir taraftar olayları gibi geçiştiren Sayın Valimiz; adeta tecrübesini konuşturdu. Sessiz umursamaz gibi gözüken yapısının arkasında tam bir profesyonel yatıyordu. Ne hikmettir ki bu başarı kimsenin dikkatini de  çekmedi. Ne bir basında yer aldı ne de kamuoyunda bu başarı dikkat çekti. Allah muhafaza küçük bir olay olsa idi; bir kaşık suda kıyamet koparılır başta Sayın Valimiz olmak üzere Emniyet Müdürümüzün istifası kulaktan kulağa yayılırdı. Yani genlerimizde bulunan dominant yani baskın eleştiri kültürü anında faaliyete geçer; taktir etme erdemimiz resesif yani çekinik kalırdı.

Gerçekten Sayın Valimiz bana ve tüm ön yargılı bakanlara tam beyefendi kişiliğine yakışır nazik bir ders verdi diye düşünüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse düşünceden öteye gitmeyen olumsuz hislerimden dolayı utanmıyor da değilim. En azından vicdanımı rahatlatmak adına bu yazıyı yazmayı da elzem gördüm.

Ancak bazı kendini bilmez kişiler yerli  yersiz bu beyefendi kimliğinden yararlanıp protokol kurallarını hiçe sayarak , basit bir resim karesinde yer alabilmek için saygısızlık edenler mi dersiniz, dedikodu kazanını hala kaynatanlar mı dersiniz? Ne diyeyim Allah ıslah etsin bu zevatları.

Kendine yapılan bunca haksızlıklar karşısında sadece susmayı ve sabretmeyi tercih eden Vali; kendine yakışanı yaptı. Birde döndü Gezi Parkı Olaylarında ki başarısıyla da tam bir Valilik dersi verdi.

Sonuç olarak bugün ki düşüncelerimi sıralamam gerekirse, yani Sayın Valimizi nasıl görüyorsun? diye sorsalar ; aynen şöyle derdim.

Tam bir profesyonel;

Duygulu ve Alçak gönüllü bir insan;

Makamından çok kişiliği  ile yol alan bir beyefendi;

Güvenir ve İnanırsa hem kalbini hem de bütün devlet imkanlarını kullanmaktan çekinmeyen bir yapıya sahip bir yönetici;

Görev ve sorumluluğunun farkında olan soğukkanlılığı ile olayları gözlemleyip sonuç alan bir yönetici olarak daha uzun yıllar ülkemize hizmet edecek bir tecrübe abidesi olarak karşımızda duruyor.

Başta bir kez daha Kendisini, Vali Yardımcılarımızı, Emniyet Müdürümüzü ve Güvenlik Mensuplarımızı İlimizde gerçekleşen Gezi Parkı eylemlerinde ki başarılarından dolayı kutluyor. Teşekkür ediyorum.

Not: Belki böyle bir yazıyı kaleme almamı yadırgamış olabilirsiniz. Ancak geçmişte ilimizde planlanan ve yıllarca silemediğimiz, üzerimize atılan lekeleri ve o günlerde ki basiretsiz yöneticileri düşündükçe bu yazıyı yazmayı kendime bir görev bildim.

Kalın sağlıcakla.



Anahtar Kelimeler: 0