TAŞIMALI EĞİTİMDE MESAİ ZULMÜ

TAŞIMALI EĞİTİMDE MESAİ ZULMÜ

TAŞIMALI EĞİTİMDE MESAİ ZULMÜ

Sahipsiz Sivas sahip aramaya devam ediyor. Şehir birçok alanda olduğu gibi üstün körü programlama nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Sabah derse başlama saatinin 8 buçuktan 9?a kaydırılması taşımalı öğrencileri sıkıntıya soktu. Öğleden sonra da eve geç gitmek zorunda kalan öğrenciler, park ve bahçelerde tehlikelere doğru adım atıyorlar.

Eğitimde gerisin geriye gidiş devam ederken, eğitim yöneticilerinin plansız mesai uygulaması Sivas?ta ki bütün taşımalıları sıkıntıya soktu. Normal öğretimde mesai saatlerini 8:30? dan 9:00? a çeken Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, farkında olmadan öğrencileri sokaklara sevk ettiği yönünde sert eleştiriler alıyor.

Taşımalı olmayan okullarda bu sıkıntıların oluşmadığı lakin bir başka yerleşim yerinden başka okula giden birçok taşıma öğrencisi adeta sıkıntılar cenderesine atıldı. 5.sınıfların fazla dersleri sayesinde zaten okuldan geç ayrılmak zorunda kalan taşımalı öğrenciler, mesai saatlerinin 9?a uzatılması ile tam bir keşmekeşe doğru sürüklendikleri bilgisine ulaşıldı.

Geçen yılda mesai saati uygulaması olduğu lakin çok yerinde bir kararla Milli Eğitim Müdürlüğü?nün taşımalı okulların derse başlama saatini hatadan dönerek yeniden sabah saat 8:30 çektiği ve bunun da memnuniyet oluşturduğu ifade ediliyor.

Öğleden sonra geç saatlere kadar okul bahçesi veya park bahçelerde eve gitme zamanını bekleyen öğrencilerin, bir takım olumsuzluklara yönelebilecekleri vurgulanıyor.

Taşımalı okul idarecilerinin de, bu durumu Milli Eğitime iletme gibi bir sorumluluk içinde olmayıp, günü kurtarmadan öteye gidemediği gözlemlenirken,Sivas Valiliği?nin neden bu soruna el atmadığı merak ediliyor.

Taşımalı okullardaki mesai saatinin tekrar geçen yıl yapıldığı gibi 8:30?a çekilmesi gerektiğini ifade eden duyarlı eğitimciler, bu vesileyle yaşanan sıkıntının da giderileceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0