TAŞ DEVRİ BİTTİ KOCAMAN CUMHURİYET

TAŞ DEVRİ BİTTİ KOCAMAN CUMHURİYET

TAŞ DEVRİ BİTTİ KOCAMAN CUMHURİYET

onkoloji hasta taşıma

Eski rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş döneminde taş devrini yaşayan Cumhuriyet Üniversitesi, yeni rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ile birlikte altın devrini yaşamaya başladı. Üniversitedeki değişimler kamuoyunun yüzünü güldürdü. İlyas Dökmetaş döneminde onkoloji servisinde tedavi gören kanser hastaları tahlil vermesi gerektiği durumlarda ayrı bir binada olan üniversite hastanesine buz gibi havada bile sedye ile taşınıyorken, Kocacık dönemiyle birlikte bu hastalar ambulansla taşınmaya başlandı. Hastalar ise ilkel yöntemlerden kurtuldukları için Kocacık?a teşekkür ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi, yeni rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ile birlikte önemli yenilik ve değişikliklerin adresi oldu. Üniversite hastanesinden, fakültelerine kadar her konuyla yakından ilgilenen ve sorunların çözümü için kolları sıvayan rektör Kocacık hem hastane personeli ve hastalardan hem de öğrencilerden büyük destek görüyor. Kocacık, uygulamaları halkı memnun etmeyi başarıyor.

Eski Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş döneminde onkoloji servisinde tedavi gören kanser hastalarının tahlil vermesi gerektiği durumlarda ayrı bir binada olan üniversite hastanesine buz gibi havada bile sedye ile taşındığını dile getirmiştik. Kanser hastalarının yaşadığı bu eziyet, kullanılan ilkel yöntemler hem hasta ve yakınları hem de kamuoyu tarafından oldukça yadırganmıştı. Kış mevsiminde hastaların bir battaniyeye sarılarak bir binadan diğerine sedye ile taşınması kırsal bölgelerdeki köylerde bile artık yaşanmazken, Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanması akıl almaz bir durum olarak değerlendirilmişti.

Yeni rektör Faruk Kocacık, her konuya olduğu gibi bu konuya da hassasiyet göstererek, ilkel yöntemleri geride bıraktı. Kocacık, onkoloji servisinden tahlil için hastane binasına gitmek zorunda kalan kanser hastalarının ulaşımını ambulansla sağlamaya başladı. Bu modern görüntüler ise hasta ve yakınlarını sevindirdi. Uygulamadan memnun kalan hastalar, önceki dönemde sedyeli ulaşımın trajikomik bir durum olduğunu söylerken şimdi ambulans ile gitmenin zaten var olması gereken bir durum olduğunu dile getirdi.

Eski Rektör İlyas Dökmetaş ile taş devri yaşadığı dile getirilen üniversitenin Kocacık ile birlikte altın çağını yaşamaya başladığı konuşuluyor. Üniversite hastanesinde daha pek çok eksikliğin olduğunu dile getiren hastalar, rektör Kocacık ve ekibinin başarıl çalışmaları ile bu sorunların da kısa süre içerisinde çözüleceğine inandıklarını dile getiriyor.



Anahtar Kelimeler: 0