TARİHİ KÖPRÜ KURBANLIK GİTTİ

TARİHİ KÖPRÜ KURBANLIK GİTTİ

TARİHİ KÖPRÜ KURBANLIK GİTTİ

Bayramda da trafiğe açık olan tarihi kesik köprü adeta kurban bayramına kurban gitti. Bayramda büyük bir yoğunluğun yaşandığı köprüde özellikle ağır tonajlı araçların olması dikkat çekti. Merkeze bağlı çok sayıdaki köye ulaşımın sağlandığı köprüde trafiğin bu denli yoğun olacağı su götürmez bir gerçekti. Çünkü köylerden kurbanlık getiren vatandaşlar mecburen tarihi köprüyü kullandı.

Yaklaşık 5 yıl önce yapılan Karşıyaka köprüsü yıllarca bağlantı yolları yapılamadığı için faaliyete geçememişti.  Karayolları ile belediye arasında geçen sen yapacaksın tartışması nedeniyle bağlantı yolları bu yıl yapılabildi. Belediyenin yaptığı yan yolun sonu kaldırıma çıktığından köprü yine bir işe yaramadı. Karşıyaka köprüsü hala kullanılamazken yıllardır onarıma alınması beklenen tarihi kesik köprü de kısa süre önce onarıma alındı. Ağır tonajlı araçların asla geçmemesi gereken köprü onarımda olmasına rağmen trafiğe kapatılmadı.

Bayramda da trafiğe açık olan köprü adeta kurban bayramına kurban gitti. Bayramda büyük bir yoğunluğun yaşandığı köprüde özellikle ağır tonajlı araçların olması dikkat çekti. Merkeze bağlı çok sayıdaki köye ulaşımın sağlandığı köprüde trafiğin bu denli yoğun olacağı su götürmez bir gerçekti. Çünkü köylerden kurbanlık getiren vatandaşlar mecburen tarihi köprüyü kullandı.

Kurban bayramında böyle bir yoğunluğun yaşanacağı belli iken yetkililerin hiçbir önlem almaması eleştiri konusu oldu. Araç trafiği bir yana ağır tonajlı kamyonların art arda geçiyor olması onarım altındaki köprüde devam eden çalışmalar açısından sıkıntıya neden olabileceği dile getiriliyor. Yetkililerin bayram yoğunluğunu hesaba katması ve kontrollü bir geçiş sistemi oluşturması en azından ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmemesi gerekiyordu.



Anahtar Kelimeler: 0