TARİHE AYDINLIK

TARİHE AYDINLIK

Şehrin içinde oldukça lüks aydınlatma çabası içine giren belediye ne hikmetse eğri köprü kesik köprü gibi tarihi değeri olan yerlerin gece de algilanmasi konusunda pek istekli degil.

Şehir aydinlatmasinda oldukça lüksü yaşatan Belediyenin neredeyse her şeye bir lamba takması gözlerden kaçmıyor.

Ancak kültür şehrinde tarihi değerlerimizin gereken saygıyı ve özeni görmemesi de izlemleniyor.

Belediyenin özellikle de sokak cadde aydınlatmasında baya istekli olduğunu biliyoruz. Dekoratif bir gayretle rengarenk süslu püslu lambalarimiz var artik . Hatta bayrak motifli yani ay yildizli lambalara çok kafa yoruldugu da aşikar. 

Şehrin içinde bu kadar çaba içine giren belediye ne hikmetse eğri köprü kesik köprü gibi tarihi değeri olan yerlerin gece de algilanmasi konusunda pek istekli degil. Düşünün havadan Sivas'a yanaşan bir uçaktan Kızılırmak'ın batı hattını odaklayan 19 köprünün yani kesik köprünün güzel bir aydınlatması hos olmaz mı yine eğri köprünün civarında yoğun bir yapılaşmaya izin veren imar hareketleri var ki artık neredeyse ırmağın köprünün iyiden iyiye sarıldıgi bir alana dönüştü orası prestijli alan olarak nitelendirilen bu alanda eğri köprüde aydinlstilmasi kötü mü olur. 

Kent aydınlatılması estetik bir konu umarız şehrin gecesin de tarihinin de estetik bir duyarlılıkla ele  alındığı çalışmalar yapılır.

Gecenin  dinginligini sesizligini rahatlatıcılığını yaşayan günler geride kaldı.. .Ağacları aydınlatmak ne kadar gülünç bir durum. Ağac üzerinde milyonlarca yaşayan canlılar var gece olunca uyuyan gece olunca uyanan, ağaçların bile biyolojisi psikolojisi bozulur hale getirildi.

Ampül sevdasının yerli yerinde kullanılması beklenmekte



Anahtar Kelimeler: TARİHE AYDINLIK