TARAFTAR UYUMA, SIRA SENDE!...

TARAFTAR UYUMA, SIRA SENDE!...

TARAFTAR UYUMA, SIRA SENDE!...

İzninizle bu hafta, her zaman söylediğim şeyleri yineleyerek söze başlamak istiyorum; "Kim ne derse desin, sayın Mecnun Otyakmaz`ın süper ligde oynayacağımız şu dokuzuncu sezonda bir takımın başkanı olarak, takımımız oyuncusu olmasa dahi 4 Eylül Stadyumunda, Sivassporumuz sayesinde biz taraftarlara kanlı canlı izlettirilen dünya çapındaki yıldızları görmemizde büyük emeği vardır, işte bu yüzden bile seni seviyor ve destekliyoruz Büyük Başkan"...

Özellikle atılan şu son adım; on sekizden, doksana atılan bir rövaşata gölü sanki. Dünya çapında bir yıldızın Sivasspor Teknik Patronu olacağı kimin aklından geçerdi ki, rüyamda görsem inanmazdım.

Kanımca Sivas açısından, şehir açısından 4 Eylül Kongresi?nden sonra atılan en büyük adımdır bence, Roberto Carlos gibi bir ismin takımımızın başına getirilmiş olması. Şimdiye kadar ilgili kurumların bir türlü başaramadığı şeyi ortaya sermiş, başarmıştır Sivasspor. Bir düşünün İspanya`da, Brezilya`da, Rusya`da, Avrupa`nın ve Dünya`nın birçok ülkesinde basın Sivas`ı, Sivasspor sayesinde manşetine taşımıştır. Eminim haberi duyan birçok insan internet başında bir Sivas ve Sivasspor taraması yaptırmıştır.

Hedefleri büyük olan takımlar, kaliteli ve yıldız oyuncuların bir araya geldiği takımlardır ki, bu sezon hedef büyüten bir Sivasspor izleyeceğimizin göstergesidir Roberto Carlos`un takımın başına getirilmiş olması. Yok yok unutmadım bir Murat Erdoğan`ı nasıl es geçerim. Oyuncu olarak dahi takımımıza sağladığı katkıları benim gibi sizlerde yakından biliyorsunuz.

Eminim sizde benim gibi ulusal basından sıkı bir takip içindesiniz, düşünebiliyor musunuz, dünya çapında birçok yıldız futbolcunun adı Sivasspor ile anılır olmaya başladı ki, bu da Sivas`ın olumlu haber olarak dünya basınında yer almamızda yönetimin ve sayın Başkanın başarısıdır.

Şundan eminim Roberto Carlos`un ilk teknik direktörlük çalışması olmasından ötürü zaman zaman çok hırslı olacak ancak burada biz taraftara düşen önemli bir görev var ki, yılmadan yorulmadan, çekirdek çitletmeden, tiyatro sinema izler gibi değil, maçta olduğumuzu unutmadan teknik ekibe ve takıma sonuna kadar destek olmaktır.

Sivasspor dünya çapında bir marka ile anlaştı bu bir gerçek, futbolun oluşturduğu bir Pazar var ki, kulübe gelir getirmesi noktasında bu markayı bu pazarda çok iyi kullanmamız lazım. Sayın başkana akıl vermek haddimize değil ama bir önerim olacak madem hedef büyüttük Sivasspor olarak o zaman profesyonellerle çalışılması lazım artık, gerek Reklam ve Pazarlama gerekse PR araştırmaları yapan ve bunları doğru zamanda, doğru hamlelerle uygulayan profesyonellerle...

En basiti, kulübün lisanlı ürünlerini satan mağazasında bir an önce yeni formaları ile birlikte farklı ürün çalışmalarını daha sezon başlamadan raflara ve stantlara koymak lazım ki biz hep sezonun ikinci yarısında ancak güncel ürünleri bulabiliyoruz. Eğer bu mağazadan para kazanmak istiyorsa Sivasspor ürünlerin güncel olarak sezon başında satışa yetiştirilmesi lazım.

Örneğin; üzerinde Roberto Carlos`un resminin olduğu, "o şimdi yiğido" yazısı ile desteklenerek hazırlanan bir tişört raflarda çoktan yerini almalı idi. Hatırlarsanız Roberto Carlos`un Fenerbahçe`ye transferinde daha Türkiye`ye gelmeden Roberto Carlos yazılı formaları satışa sunulmuştu. Ayrıca bir an önce kombine biletlerin satışa sunulması ve satış kolaylığı sağlanması lazım.

Siz taraftara bir çağrım olacak, gelin bu sezon tüm maçları Sivasspor forması giyerek izleyelim, gelin en azından bir tane kulübümüzün lisanlı ürününden alarak, maddi olarak kulübümüze sahip çıkalım... TARAFTAR OLALIM!

Bununla beraber, yukarı da demiştik ya profesyonelleşmek için profesyonellerle çalışmak lazım diye işte tam bu minvalde, bir Taraftar ve Stadyum Sorumlusu atanması yapılırsa siz yöneticiler, taraftarın stadyum içerisindeki sorunlarından yakından haberdar olup acilen çözülmesi yönünde adımlar atabilesiniz.

Bu arada son olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim, yeni yapılan Stadyumumuzun isminin bir başka şekilde telaffuz edilmesinden son derece rahatsız biri olarak, stadyum isminin "SİVAS 4 EYLÜL STADYUMU" olarak aynen korumasından yanayım. Gerek bana ayrılan bu köşede gerekse diğer mecralarda elimden geldiğince, bu bağlamda yapılacak her türlü sosyal çalışmanın ve etkinliğin destekçisiyim.

 Unutmayın; "Futbol, sadece futbol değildir!"...



Anahtar Kelimeler: 0