TANSİYON HASTALARINA ÖZEL SAF TUZ!

TANSİYON HASTALARINA ÖZEL SAF TUZ!

Zara?da Hargun Tuzlası?nda üretimi yapılan tuzun tansiyon hastalarını olumsuz yönde etkilemediği ortaya çıktı. Yapılan analizlerde tuzun yüzde 99,4 oranında doğal olduğu belirtilirken, içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadığı için tansiyon hastalarının ra

Zara’da Hargun Tuzlası’nda üretimi yapılan tuzun tansiyon hastalarını olumsuz yönde etkilemediği ortaya çıktı. Yapılan analizlerde tuzun yüzde 99,4 oranında doğal olduğu belirtilirken, içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadığı için tansiyon hastalarının rahatlıkla kullanabilecekleri belirtildi. İşletmeci Muharrem Yılmaz ise Feshane’deki Sivas Günleri’nde tuzun tanıtımını yapacaklarını belirterek, işadamlarını Sivas’a yatırım yapmaya davet etti.

Merkeze 70 kilometre uzaklıkta bulunan Hargun Tuzlası’nda üretilen tuzun Tansiyon hastalarına zararı olmadığı belirtiliyor. 200 yılında adeta kaderine terk edilmiş olarak aldıkları tuzlayı yeniden faaliyete geçirdiklerini kaydeden İşletmesi Muharrem Yılmaz, elde ettikleri tuzun yüzde 99,4 oranında saf olduğunu ve katkı maddesi içermediğini belirtti.

Üretimini yaptıkları tuzun tamamen doğal olduğunu belirten Yılmaz, bu nedenle tansiyon rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza da hiçbir kötü etkisi olmadığını vurguladı. Ülkenin dört bir tarafından kendilerine ulaşarak tuz siparişi verildiğini belirten Yılmaz, “Özellikle tansiyon hastası vatandaşlarımız doğal olarak elde ettiğimiz tuzdan ötürü teşekkür ediyorlar” dedi.

Önümüzdeki haftalarda Feshane’deki Sivas Günleri’nde bu tuzun tanıtımını yapmaya hazırlandıklarını belirten İşletmeci Yılmaz, işadamlarını burada yatırım yapmaya davet etti. Üretilen tuzun en önemli özelliğinin tansiyonu etkilememesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmadığını belirtti.

Aynı zamanda Zara İl Genel Meclis üyesi olan Muharrem Yılmaz şunları kaydetti:

“İçinde hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Ayrıca yer altı kaya sularını yalayarak dışarı çıkan yer altı suyumuzu biz 200 dönüm gibi bir alanda havuzlarda dinlendirerek, içindeki yabancı maddelerin dibine çökertilmesi sonucu saf tuz suyunu alıp imalat havuzlarında hijyenik bir şekilde imal etmekteyiz.

Tansiyonu etkilememesinin nedeni tuzun saf olmasıdır. Tuz insan hayatındaki temel gıda maddelerinden bir tanesidir. 16 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazete’de tebliğ ile birlikte tuzumuz onaylanmıştır.

Ayrıca kirli çıkan tuzlarımız Şanlıurfa Siverek bölgesine kadar gitmektedir. Hayvanlar seçici olduğu için kirli kırmızı toprakta imal edilen tuzdan başka bir tuzu yemiyorlar. Kırmızı toprak karışımında demir oksit olduğu için o bölgede tuzumuz çok tutulmaktadır.

Bu işletmemizin genişletilmesi için Sivas’a yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Bugün biz 10-15 tane işçiyle biz bu işi yapıyorsak, ilerde ileride 100 kişiyle150 kişiyle yatırım yapıldığı zaman ilimizdeki insanlarda buradan faydalanmış olur. Türkiye genelinde tansiyon hastası olan vatandaşlarımız bu doğal tuz sayesinde artık diyet yapmaktan kurtulacaklar.”

Bu doğal tuzun ilimizde olmasının tüm Sivas için bir şans olduğunu ifade eden Yılmaz, “Sivaslı işadamlarımızı davet ediyoruz. Gelsin tuzumuza baksınlar isterlerse kendileri de tahlil ettirsinler. İmalatın arttırılması gerekiyor. Burada bir yatırım yapılması halinde hem istihdam kaynağı oluşmuş olacak hem de bu istihdamın nüfusa etkisi de olacaktır” dedi.

Söz konusu tuzun daha önce ulusal basında da yer aldığını kaydeden Yılmaz, 22-23-24 Kasım’da Feshane’deki Sivas Günleri’nde en iyi şekilde tanıtımını da yapacaklarını belirtti.