TANITIMSIZ KİTAP GÜNLERİ

TANITIMSIZ KİTAP GÜNLERİ

TANITIMSIZ KİTAP GÜNLERİ

Sivas 4 Eylül Kutlamaları içinde özel bir yer tutan Sivas Kitap Günlerinin ikincisine, sayılı günler kaldı. Kitap Günlerine şehrin de dâhili noktasında büyük tanıtım çalışmaları yapılması gerekirken, yeri göğü inletecek neden büyük bir tanıtıma girilmediği merak ediliyor.

Sivas, sessiz sedasız kitap günlerine gidiyor. Yaklaşık beş yıl önce şehrin duyarlı yazarları tarafından alt yapısı hazırlanıp olgunlaştırılan kitap günlerinin ikincisi 30 Ağustos tarihinde açılacak.

Kitap günlerine ramak kala, ortada yas evi gibi bir sükûnetin kol gezmesi anlaşılamıyor. Yeri göğü inletip, ahalinin dikkatini çekecek bir tanıtım yapılması gerekirken, ne yazılı nede görsel medyada buna benzer bir çalışmanın olmaması yadırganıyor.

Yazarların imza günleri saatlerinin, etkinliklerin sokak sokak, ilçe ilçe, kasaba kasaba duyurulması lazımken, sanki cenaze evine gider gibi şehir kitap günlerine gidiyor.

İşin en ilgincinin de asıl bu işi omuzlaması gereken İl Kültür Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nün ortada gözükmemesi olduğunu ifade eden kültür insanları, özellikle Kültür ve Turizm Müdürlüğü?nün kitap günlerinde ne yapacağının merak oluşturduğunu belirtiyorlar.

Geçen yıl ki 4 Eylül kutlamalarında sadece broşür dağıtma ötesine geçemeyen Kültür Müdürlüğü?nün, bir kitap fuarını zaten beceremeyeceği dile getiriliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Kitap Fuarı için yapılan çalışmalara karşı çıkan ve kapsamlı bir kitap fuarı düşüncesine girmeyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü?nün bunun haricinde ne yaptığı merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0