TAM BİR ALDATMACA

TAM BİR ALDATMACA

5 milyonluk arabalarla rezidanslarda oturan yüz binlerce lira maaş alan sözüm ona sendika başkanlarının kendi ceplerine çalıştıkları görülmüştür.Her yıl bin türlü yalanlarla yetkiyi alıp hükümete pazarlayanlardan sendikacı olmaz

Ulaştırma ve Demiryolu (UDEM Hak-sen) Genel Başkanı Abdullah Peker, 7.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ardından yapılan zam oranına ve yetkili sendikanın, sendikacılıktan uzak tavırlar sergilediğini belirterek açıklamalarda bulundu.
Yapılan zam oranının, günümüz ekonomisinde enflasyonun çok altında kaldığını belirten Peker, “6 Dönemdir yapılan toplu sözleşmelerde yetkili sendikanın kazanım diye lanse ettiği memur zamları hep enflasyon altında kalmıştır. Bu dönemde yani 7. Dönem Toplu Sözleşmede alınan zam, öngörülen yüzde 58 enflasyonun altında kalmıştır. Bu da büyük bir aldatmacadır. Emekli ve memur ücretleri kadük kalarak adeta sefalet ücretleri olmuştur. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı’nın önerdiği 2024 için yüzde 15 ve 10 ile emekli ve memurlara adeta sürünün demiştir. Adil paylaşım yok, adil vergi yok. Biz sürekli diyoruz ki vergi oranı yüzde 15’te sabitlensin. Şu anki vergilendirme sisteminde dünya ülkeleri arasında en yüksek vergiyi veren ülkeler içinde Kamuda çalışan memurlarımız vermektedir. Memurların bütçeden aldığı pay her yıl geriye gitmiştir.” İfadelerini kullandı.
Yetkili sendikanın, memur ve emeklinin menfaatinden ziyade kendi menfaatini gözettiğini ileten Abdullah Peker,”Yandaş ve paydaş sendikalar kapalı kapılar ardında yaptığı kirli pazarlıkla açıkçası önümüzdeki iki yıl içinde yine fakirleşecek bir memur görüntüsü oluşturmuşlardır. 5 milyonluk arabalarla rezidanslarda oturan yüz binlerce lira maaş alan sözüm ona sendika başkanlarının kendi ceplerine çalıştıkları görülmüştür. Her yıl bin türlü yalanlarla yetkiyi alıp H-hükümete pazarlayanlardan sendikacı olmaz. Memur arkadaşları anlamakta mümkün değil her sözleşme döneminde seni satan sendikalara neden üye olarak destek oluyorsunuz?  Sendikanı değiş kaderin değişsin. Biz diyoruz ki, hakkını aramamak hakka yapılan en büyük haksızlıktır. Hakkınızı aramaktan korkmayın .”



Anahtar Kelimeler: ALDATMACA