TACİZDE SON NOKTA

TACİZDE SON NOKTA

Yaklaşık 4 yıl önce gündeme gelen taciz davasında Mahkeme kararını verdi. Prof. Dr. Metin Coşar hakkında açılan ve Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi?nde tamamlanan davada Prof. Dr. Coşar aklandı. O dönemde kendisinin Üniversite?den hatta Sivas?tan gönderilmek

Yaklaşık 4 yıl önce gündeme gelen taciz davasında Mahkeme kararını verdi. Prof. Dr. Metin Coşar hakkında açılan ve Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlanan davada Prof. Dr. Coşar aklandı. O dönemde kendisinin Üniversite’den hatta Sivas’tan gönderilmek istenildiğini bu yüzden böyle bir iftira atıldığını belirten Coşar, davada aklandığını ve önümüzdeki süreçte kendisine iftira atanların da adalet önünde hesap vereceklerini kaydetti.

Yaklaşık dört yıldır Şehrimizin gündeminde olan "Üniversitede taciz davası" Prof. Dr. Metin Coşar`ın `beraat` etmesiyle son buldu. Sivas 1. Asliye Ceza Mahkemesi`nin görevsizlik kararı vermesiyle, Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen dava 01 Ekim tarihinde sona erdi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Coşar , “Olay bir taciz olayı değildir, olay bir güruhun tarafıma saldırışıdır, bu saldırıda birkaç öğrenci kullanılmıştır hepsi budur" dedi.

Olayın Seda Çatlatır isimli öğrencinin şikâyetiyle başlamadığını, çok daha öncesine gittiğini beyan eden Coşar, sözlerine “Bu güruh benim Üniversite’den hatta Sivas`tan gitmem için akıl almaz entrikalar ve iftiralardan oluşan kampanyalar tertip ettiler, her türlü ahlaksızlığı kullandılar. Mesnetsiz iddialardan sayısız soruşturma açtırdılar. Derslerimi elimden aldılar. Bölüm Başkanlığımı gasp ettiler. Öğrencilerden benim aleyhimde şahitlik yapmalarını istediler. Öğrencilerimi tehdit ettiler ama hiçbir şey tutturamadılar” şeklinde devam etti.

Seda Çatlatır isimli öğrencinin şikâyetinde kendisine sayısız cinsel içerikli mesaj gönderdiğini ve telefonla arayarak taciz ettiğini söylediğini ama mahkeme kayıtlarından bu öğrenciyi bir kez bile aramadığının tespit edildiğini beyan eden Prof. Dr. Coşar sözlerine şöyle devam etti;

“Bu öğrenciyi bir kez bile aramadığım halde yalan ve iftira yolu ile beni mahkûm ettirmek isteyenler sanki böyle bir şey varmışçasına yalancı şahitler bulup dava açtırdılar. Beni 20.01.2010 tarihinde şikâyet ettirdiler. Bu tarih benim profesörlük dosyamın tamamlandığı tarihtir. Bu tarihten iki gün önce Seda Çatlatır denilen şahıs bölümün hocası Abdüllatif Tüzer ile 18.01.2010 günü 18.26`da 608 saniye, 20.01.2010 günü saat 22.59`da 51 saniye, 21.01.2010 günü saat 09.58`de 533 saniye aynı gün saat 11.29 ve 11.40`da 17 ve 15 saniye, 22.01.2010 günü 1 saniye 25.01.2010 tarihinde saat 18.54`de 1359 saniye, 26.01.2010 günü saat 12.26`da 55 saniye, aynı gün saat 14.15`de 37 saniye ve sonraki tarihilerde de birden çok kez görüşme yaptıkları tespit edilmiştir. Bir öğrenci hocasıyla bu kadar çok neyi konuşur, neden bir başka hocayla değil de sadece bu şahısla konuşmuştur. Bu tarihler öğrencinin şikâyetinden vazgeçip beni tekrar şikâyet ettiği tarihlerdir.”

Beraat kararının bir son olmadığını beyan eden Prof. Dr. Metin Coşar, “Bu entrikaları tertip edenler yargı önünde mutlaka ve mutlaka hesap verecekler, bu bir onur mücadelesidir ve ne kadar sürerse sürsün yaptıklarını gün ışığına çıkarıp bu güruhun gerçek yüzünü ortaya çıkaracağım” dedi.