SÜT DAĞITIMI YOK VELİDEN SÜT İSTEĞİ VAR

SÜT DAĞITIMI YOK VELİDEN SÜT İSTEĞİ VAR

SÜT DAĞITIMI YOK VELİDEN SÜT İSTEĞİ VAR

Geçtiğimiz dönem başlatılan ?Okul Sütü Programı?ndan istenilen sonuç alınamamış, pek çok ilde binlerce öğrenci dağıtılan sütlerden zehirlenmişti. Sivas, sütten zehirlenen öğrenci sayısının en fazla olduğu iller arasında yer almıştı. Çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek isteyen her iki bakanlık süt konusunda ısrarcı davrandı. Ancak bu yıl ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıtmak yerine evlerinden getirmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile geçen dönem başlatılan ?Okul Sütü Programı?ndan istenilen sonuç alınamamış, pek çok ilde binlerce öğrenci dağıtılan sütlerden zehirlenmişti. Sivas, sütten zehirlenen öğrenci sayısının en fazla olduğu iller arasında yer almıştı.

Sağlık Bakanlığı sütleri incelemiş ancak sütlerin bozuk olmadığını, kimi öğrencilerin süte alerjisi olduğunu kimisinin ise psikolojik olarak rahatsızlandığını belirtmişti. Sivas?ta 7 okulda yaşanan zehirlenme vakalarında çocuklar, karın ağrısı, ishal ve kusma gibi şikâyetlerle hastanelere akın etmiş, velileri büyük endişe yaşamıştı.

Bazı veliler okullarda dağıtılan sütleri çocuklarının içmemesi için tembihlemişti. Okul sütü programına bu olayın ardından ara verilmişti. Çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek isteyen her iki bakanlık süt konusunda ısrarcı davrandı.

Ancak bu yıl ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıtmak yerine evlerinden getirmelerini istedi. Öğrencilerin beslenme tablosunda süt ve ayrana yer verildi. Veliler, kendi aldıkları süt ve ayranı çocuklarının beslenme çantasına koymaya başladı. Fakat bu da memnun edici bir uygulama olmadı.

Durumu olmayan velilerin bu konuda sıkıntı yaşayabileceğini belirten Sivaslılar, ?her aile belki her gün süt alamayabilir. Durumu el vermeyebilir. Bu uygulama ihtiyaç sahibi aileler için sıkıntı yaratabilir.

Bakanlığın uygulaması ilk etapta daha cazipti ancak öğrencilerin zehirlenme endişesi taşımasından dolayı süt dağıtımı durdu. Ya bakanlık süt dağıtımını düzgün bir şekilde gerçekleştirmeli, sütlerin bozuk olup olmadığını sıkı bir şekilde denetlemeli ya da her gün ailelerden süt istememeli? şeklinde konuşuyor.



Anahtar Kelimeler: 0