SULTANLARIN TAHTI DÜŞTÜ

SULTANLARIN TAHTI DÜŞTÜ

5 yıllık BBP yönetimindeki Sivas Belediyesi?nde Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren ve kendilerini adeta Sultan tahtında zanneden Başkan Yardımcılarının görevleri de dün yapılan yerel seçimlerle birlikte sona ermiş oldu.

5 yıllık BBP yönetimindeki Sivas Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren ve kendilerini adeta Sultan tahtında zanneden Başkan Yardımcılarının görevleri de dün yapılan yerel seçimlerle birlikte sona ermiş oldu.

2009 seçimlerini Doğan Ürgüp’ün kazanmasının ardından Belediye Başkanlığı görevine getirilen Hayri Köse, Mehmet Avcı, Yılmaz Uysal, Cafer Çongar, Orhan Demirok, Hasan Çağlar ve Mehmet Muaz Uzun’un da adeta Sultanlar gibi geçirdikleri görev süreleri dün yapılan seçimle birlikte sona ermiş oldu.

Özellikle Hayri Köse ve Mehmet Avcı başta olmak üzere Başkan Yardımcılığı sıfatıyla kendilerini adeta Sultan tahtında gören Başkan Yardımcılarının özellikle halkla birebir yaşadıkları olaylar sık sık gündeme gelmişti.

2009 seçimlerinde BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından kendilerini o koltuklara oturtan Sivas halkı aradan geçen 5 yıllık sürenin ardından aynı isimleri koltuktan indirmeyi başardı.

Koltuğun verdiği rahatlığa ve yetkiye kendilerini fazla kaptıran Başkan Yardımcıları bu sürenin hiç bitmeyeceğini düşünseler de dün itibariyle yanıldılar.