SULTAN ŞEHİRDE KÜLTÜR ADIMLARI

SULTAN ŞEHİRDE KÜLTÜR ADIMLARI

Ünlü düşünür Mehmet Akif İnan anısına Buruciye Şiir Akşamları düzenlendi. Sivas?ın kültür şehri olması yolunda önemli gayretlerden biri olan Buruciye Şiir Akşamları, Sivaslılar?a güzel biri gece yaşattı. Yedincisi gerçekleşen gecede şairler birbirinden gü

Ünlü düşünür Mehmet Akif İnan anısına Buruciye Şiir Akşamları düzenlendi. Sivas’ın kültür şehri olması yolunda önemli gayretlerden biri olan Buruciye Şiir Akşamları, Sivaslılar’a güzel biri gece yaşattı. Yedincisi gerçekleşen gecede şairler birbirinden güzel şiirlerini dinleyenlere sundular.

Sivas’ın kültür şehri olmadığı bilincinden hareket eden birçok kültür oluşumu, şehre kültürel dokuyu kurmaya devam ediyorlar. Köy şenlikleri ile boğulan, kültürel havanın dar alana hapsedildiği Sivas’ta, Buruciye Şiir akşamları gibi gecelerle bu durağanlığın dağıtılmaya çalışıldığı gözlemleniyor.

Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesince,  Mehmet Akif İnan anısına hazırlanan Buruciye Şiir Akşamlarının 7. si 27 Ekim Pazar günü saat 18.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şube Başkanı Âlim Yıldız, yapmış olduğu açılış konuşmasında, “Dernek çalışmalarının yanı sıra Buruciye Şiir Akşamlarını her yıl bir şairimizin anısına gerçekleştiriyoruz, bu yılki etkinliğimizi de değerli dava adamı Mehmet Akif İnan anısına hazırladık” dedi.

Programa katılan konuk şairler, Âlim Yıldız, Alper Duran, Bilal Tırnakçı, Celal Fedai, Cevat Akkanat, Hüseyin Akın, İhsan Tevfik Kırca, Nurullah Genç, Orhan Karahan, Sıddık Ertaş, Sinan Ceran, Talip Işık, Yaşar Bedri Özdemir ve Yusuf Özbey şiirlerinden seslendirdiler.

Kalabalık bir dinleyici topluluğunun katıldığı gece, Sonbahar’ın son demlerinde insanları yeniden kültürel canlılığa davet etti.

Şiir gecesine iştirak eden bir çok Sivaslı, bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini dile getirdiler. Bu tür etkinliklerden kaçınan bir şehrin kültür şehri olamayacağı da dile getirilirken, böyle çalışmaların artmasının Sivas’ın yararına olacağı vurgulandı.