SÖZ DEYİNCE NE ANLARIZ?

SÖZ DEYİNCE NE ANLARIZ?

Söz dilde söylenip elde yani tatbikatta uygulanması gereken bir akittir, Ancak günümüzde söz dilde konuşulan tatbikata koyulmayan bir unsur haline geldi ne yazık: ki.
Siyasette oy verdiğiniz parti liderine bağlı hareket ederek doğru yâda yalan yanlış söylese bile her ikisini ’de kabul eden durumda olan insanlar üredi türedi oysa doğruyu alıp yanlışı yalanı elimizle ötelememiz gerekmez mi? diye sormak lazım değil mi kimin için kimin günahını sırtlanı-yorsun değil mi? bilmek lazım diye düşünüyorum.
Ha birde yeni moda çıktı ney biliyormuşsunuz benim liderim namaz kılıyor yani Müslüman, peki liyakatli mi? meziyetli mi? Sorgulamıyoruz sorgulanmıyor.
İşte yandık o zaman İsrail’in başkenti Tel Aviv’de- de İslam Üniversite’si var napa cağız oradan mezun olanları damı baş tacı edeceğiz işte bizler durum tespiti yapamadığımız durumlar bunlar.
Yusuf suresini çoğumuz okumuşuzdur Hz. Yusuf’un başındaki firavun Hz. Yusuf’a danışmadan ülkeyi yönetemiyordu nedenini biliyorsunuz değil mi? hak gelince batıl zeyil oluyor da ondan peki ne demek istiyorum çok açık şuurlu Müslüman olmak lazım Müslüman olmak başka şuurlu Müslüman olmak başka bütün mesele bu.
Meseleyi mahiyetinde görmek gerekir olduğun gibi görün göründüğün gibi ol Peygamber efendimiz S.V.A bu ayeti okuduğumda saçlarımın ağardığını hissettim demiştir.
Sözünü yalandan esirgemeyenlerin nezaretinde yürüdüğümüz sürece menzillere varılmayacağı kesindir akıl şuurla birleşmeli görev liyakat ehline verilmelidir.
Allah’ın hükümleri dururken Avrupa ve batı yasaları ile ülke yönetmeye kalkarsanız Müslüman olmanın lezzetini tadını ve şuuruna ermeyeceğinizi bilmeniz lazım ..dolaysıyla bize lazım olan yalansız riyasız meziyetli feraset sahibi insanlara ihtiyacımız var bunu anlamak zor değil sağımıza solumuza önümüze arkamıza bakmak yeterli bence Filistin'e bakmak yeterli zalimin zulmünü gaddarlığını zulmünü Siyonist’in yaptıklarını görmek zor değil halen ortada zulmü katliamı devam ediyor 115 gündür katliamları seyrediyoruz bizimde günah dağarcığımız doluyor seyretmekle günahlarımız katlanıyor Allah sonumuzu hayır etsin işin özü şu sözle iş bitmiyor eylemle Allah’a verdiğimiz sözü tutmakla biter …SAYGILARIMLA


SÖZ
Söz deyince akan sular durmalı
Söz deyince doğru cümle kurmalı
Söz deyince sözü hakça yormalı
Söz verdiysen tutacaksın arkadaş

Söz yansıtır karakteri bilmeli elbet
Söz anlatır liyakati bilmeli elbet
Söz tanıtır meziyeti bilmeli elbet
Söz verdiysen tutacaksın arkadaş

Söz haddi aşarsan rezil olursun
Söz dilde coşarsa bak boğulursun
Söz verip tutmazsan bak dağılırsın
Söz verdiysen tutacaksın arkadaş

Söz verip geçersin vebal alırsın
Söz vermekle sanma abat olursun
Söz servettir sen çok iyi bilirsin
Söz verdiysen tutacaksın arkadaş

Söz verdi kul Refik salavat ile
Söz gelmeli yerine Sıtkı can ile
Söz verilmez öyle Rüzgâra yele
Söz verdiysen tutacaksın arkadaş

31. 01,2024 / Refik Kutlu SİVAS
(KÜL. BAK. HALK. ŞAİRİ)



Anahtar Kelimeler: DEYİNCE ANLARIZ?